Hazard: "Hadden zelfs nog meer kunnen scoren"

EPA
Eden Hazard was vandaag in de oefeninterland van de Rode Duivels in het Stade de France tegen Frankrijk een van de sterkhouders bij de Belgen en vond in zijn eerste wedstrijd als kapitein van de Belgen meteen de weg naar de netten. Uiteindelijk wonnen de Duivels met 3-4, waardoor ze met het nodige vertrouwen de EK-kwalificatiepartij van vrijdag in Cardiff tegen Wales kunnen aanvatten.

"We hebben het goed gedaan", begon Hazard, "alleen jammer van de late tegentreffers in de slotfase", verwees de nummer tien van de Duivels naar de Franse doelpunten in minuten 89 en 91. "We speelden een sterke wedstrijd, scoorden viermaal en hadden zelfs nog meer kunnen scoren. Frankrijk heeft een goede ploeg, maar wij waren vandaag ook sterk", oordeelde Hazard, die in minuut 54 de 1-4 vanop de stip binnentrapte en zondag voor het eerst de aanvoerdersband bij de Duivels mocht dragen. "Ik ben niet iemand die veel praat, maar probeer me op het veld te bewijzen".

Met zeven doelpunten in een wedstrijd tussen de nummers negen en twee op de FIFA-ranking kon het talrijk opgekomen publiek in het Stade de France zeker niet ontevreden zijn. "Frankrijk en België hebben allebei een jonge ploeg met veel kwaliteiten", stelde Hazard. "Of wij beter zijn dan hen weet ik niet, maar we hebben wel gewonnen en waren zeker niet de mindere. Ikzelf was wat moe op het einde, ook omdat ik de laatste tijd veel gereisd heb. Nu moeten we vrijdag nog een laatste inspanning doen tegen Wales."