Hazard en Alderweireld eerlijk ondanks simpele zege: “Het was geen grootse prestatie”

BELGA
Na twee speeldagen in de EK-kwalificatiecampagne behouden de Rode Duivels hun perfect rapport. Cyprus ging vanavond makkelijk voor de bijl (0-2). Lachende gezichten na afloop, al bleven Eden Hazard en Toby Alderweireld er nuchter onder. 

“Ik hoop dat er nog veel wedstrijden en goals die tot een overwinning leiden, zullen volgen”, sprak jubilaris Hazard. “Na het tweede doelpunt hadden we de match in handen - we hadden controle. Het was geen grootse prestatie, mede dankzij het moeilijk te bespelen veld. Maar we hebben onze job volbracht. We hebben getoond dat we ook deze wedstrijden serieus nemen. Iedereen gaf op het veld het maximale.”

Zes op zes, beter kan je niet aan een kwalificatiecampagne beginnen. “Al kon het vandaag wel wat beter, vooral aan de bal”, was ook Toby Alderweireld eerlijk. “Maar met zes op zes zijn we de campagne uiteraard goed begonnen. We wilden goed aan de wedstrijd starten, om hen geen sprankeltje hoop te geven. Daarna was de kwaliteit wel minder. Het doel is om de eerste plaats te halen, met zoveel mogelijk goals en zoveel mogelijk punten.”

BELGA5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • eric debanne

  Een wedstrijd om in slaap te vallen ...! Geen euro waard En blijkbaar ook geen goesting zeker ? Martinez is een slechte coach durft geen andere spelers op te stellen in zulke zwakke matche !

 • eric debanne

  Gelukkig was er Nederland tegen Duitsland om te bekijken ! Dat was tenminste voetbal met niveau België was zielig om te bekijken tegen dwergploeg Cyprus ...! Martinez waarom geen andere jongens laten spelen ??? Nooit winnen we iets met deze coach !

 • Rudolf Jacobs

  geen goede wedstrijd, geen goed veld maar belangrijkste is en was gewoon winnen,het kan niet altijd show zijn ,en den Bats ja stuur die maar naar de schutters opleidings school,denkt lukaku te kunnen vervangen,maar komt nog meer te kort,en toby en jan machtig gewoon

 • Jose Van Hauwaert

  Dat waren de martchen waar België vroeger al vaker door de mand vielen en verloren. Nu winnen ze zelfs slechten wedstrijden freewheelend. Enkel grote ploegen kunnen dat

 • Guy Malfait

  Tegen betonploegen met toch nog enig talent als Cyprus kan het moeilijk anders. Die Batsuahyi blijft wel tegenvallen. Voor een 2de spits zou ik toch ergens anders kijken.