Franse Canal + trekt minuten uit voor 'fenomeen De Bruyne'

Dat Kevin De Bruyne in bloedvorm steekt, mag niet meer verwonderen. Zelfs José Mourinho gaf hem gisteren tijdens zijn persconferentie nog een mooi compliment. De prestaties van de Rode Duivel laten ook onze zuiderburen niet onberoerd, want de Franse sportzender Canal + haalde in het programma 'Data Room' even de cijfers van 'revelatie' De Bruyne boven om zijn vorm te staven.

Vijf minuten lang steken ze in het programma de loftrompet over de middenvelder van Wolfsburg. "Hij heeft Bayern onlangs enorm veel pijn gedaan", luidt het, waarna de statistieken van het seizoen 2014-2015 in de Bundesliga op tafel komen. Volgens de verzamelde stats stond de Belg 1.795 minuten op het veld wat overeenkomt met 99,7 procent van alle wedstrijdminuten. Met zijn acht doelpunten en elf assists is De Bruyne ook meteen de meest beslissende speler uit de Duitse eerste klasse.

Assistenkoning
De gracieuze middenvelder mag meteen ook de kroon van assistkoning op zijn hoofd zetten met elf stuks. "Hij heeft een uitstekende rechtervoet waardoor het voor zijn ploegmaats soms makkelijk is om te scoren", strooien ze verder met de complimenten. "De Bruyne speelt vaak vooruit en werkt ook nog eens goed af. Een geweldige trap, ook dat is Kevin De Bruyne."

AFP
EPA
AP
PHOTO_NEWS