Football Talk België: Martínez wil morgen volle Heizel, maar dat wordt lastig - In november wijken Duivels uit naar Brugge

photo_news
Hoe lang ligt de middenvelder van jouw favoriete ploeg in de lappenmand? Een speler die een schorsing moet uitzitten voor een belangrijke wedstrijd? Een zomeraankoop die tegenvalt en meteen op de transferlijst belandt? Al het grote en minder grote nieuws over de Belgische voetbalclubs lees je in onze dagelijkse rubriek Football Talk België.

Bondscoach Cyprus: "We willen weerbaarheid tonen"

Voor Cyprus valt er dinsdagavond in het Koning Boudewijnstadion op de slotspeeldag van de kwalificatiecampagne voor het WK voetbal in Rusland niets meer te rapen tegen België. De Cyprioten staan met tien punten op de vijfde en voorlaatste plaats in groep H en kunnen zich niet meer kwalificeren. Toch zullen de Rode Duivels de overwinning niet in geschenkverpakking aangereikt krijgen, zo zei de Cypriotische bondscoach Ran Ben Shimon maandagavond op de persconferentie."Door de opzet van de WK-kwalificaties starten we bij elk tweeluik aan een nieuw opdracht. We kunnen ons niet meer kwalificeren voor het WK, maar we willen weerbaarheid tonen. Een goed resultaat kan een mentale overwinning zijn voor deze ploeg", zei de Israëliër. "We zijn in een groeiproces en proberen elke wedstrijd te verbeteren. De sfeer in de groep zit goed en we hopen dat dat tegen België zijn vruchten zal afwerpen." 

De Cypriotische bondscoach zal tegen de Rode Duivels zijn sterkste elftal opstellen, waardoor Konstantinos Laifis, die in België zijn brood verdiend bij Standard Luik, wellicht aan de aftrap komt. De verdediger is extra gemotiveerd voor de partij. "Het is heel leuk om hier in België met mijn nationaal team te mogen spelen. Ik zal mijn uiterste geven op het veld om te tonen dat ik het waard ben in de Belgische competitie te spelen. We zullen tot het uiterste gaan. We willen tonen dat we de in de nabije toekomst iets kunnen neerzetten."

belga

Club en KBVB bevestigen dat Duivels in Jan Breydelstadion oefenen

Club Brugge en de Belgische voetbalbond (KBVB) hebben vandaag op hun website bevestigd dat de Rode Duivels op 14 november naar het Jan Breydelstadion afzakken voor een vriendschappelijke interland tegen Japan. De Voetbalbond liet twee weken geleden al weten dat de Duivels in november nog twee oefeninterlands zouden afwerken. De partij tegen Mexico op 10 november kon nog doorgaan in Brussel, in het Koning Boudewijnstadion. Voor het tweede duel tegen Japan, op 14 november, moest de locatie nog bepaald worden.

De laatste keer dat de Rode Duivels in het Jan Breydelstadion speelden was in februari 2013. Toen zorgde een late goal van Dries Mertens voor 2-1 winst in een oefenpot tegen Slovakije.

photo_news

Poulain zes weken out

Het is niet het seizoen van Benoît Poulain. De Franse verdediger van Club Brugge is zes weken out met een ontwrichte schouder. Een blessure die hij opliep in de wedstrijd tegen AA Gent.

Hier meer daarover!

photo_news

Volgens de laatste berichten loopt het Koning Boudewijnstadion morgenavond (20.45u) niet vol voor de galawedstrijd tegen Cyprus, de laatste WK-kwalificatiematch, waarin de Rode Duivels nog één puntje nodig hebben om helemáál zeker te zijn van een plaatsje in pot 1 bij de loting voor de Wereldbeker in Rusland. Gisteren telde de KBVB bijna 37.000 verkochte tickets. Dat betekent dat er nog zo'n 7.000 plaatsen online worden aangeboden. Bondscoach Roberto Martínez hoopt dat die nog aan de man gebracht worden.

"Ik reken op een volle Heizel. Dat zou geweldig zijn om de kwalificatiecampagne mooi af te sluiten. De fans hebben ons de voorbije maanden uitstekend gesteund. Dan is het prachtig om samen een feestje te kunnen vieren - Let's have a Great party." (SK/SJH)

belga

"Slechtste terrein ooit", "Levensgevaarlijk" en "Wat een rotveld"

Kruiwagens met zand hielpen niet. De grasmat - nou ja - in Sarajevo had ondanks de late inspanningen meer weg van een motorcrossterrein dan een voetbalveld. "Het was een catastrofe", lachte Batshuayi.

Wat verderop hekelde ook De Bruyne de staat van het terrein. "Op zoiets heb ik niet meer gevoetbald sinds mijn zevende, toen ik nog bij een tweedeprovincialer speelde. (zucht) Levensgevaarlijk was het. Onmogelijk ook om op te voetballen. De dag voor de match wisten we al wat ons te wachten stond. Zelfs met lange studs gleed je uit." Tielemans vulde aan: "Wat een rotveld. Echt, dit moet het slechtste veld geweest zijn waar ik ooit op gevoetbald heb. In de jeugd waren de terreinen vaak droog, maar zo modderig... Nee, dit is niet voor herhaling vatbaar. Soms was het echt niet mogelijk om je evenwicht te houden. Zeker als je moest draaien en aanzetten."

"Als je één sprint trok, voelde je dat meteen aan je hamstrings. Zó drassig en zwaar lag het", schuddebolde Dendoncker. (NP/RN)

photo_news

Bondscoach Red Flames maakt 20-koppige kern bekend

Ives Serneels, de bondscoach van de Red Flames, heeft vandaag zijn 20-koppige selectie bekendgemaakt voor de WK-kwalificatiewedstrijden thuis tegen Roemenië (vrijdag 20 oktober) en in Portugal (dinsdag 24 oktober).

Selectie: 
Doelvrouwen: Nicky Evrard (FC Twente/Ned), Diede Lemey (AGSM Verona/Ita), Justien Odeurs (USV Jena/Dui)

Verdediging: Maud Coutereels (Lille/Fra), Laura Deloose (Anderlecht), Laura De Neve (Anderlecht), Davina Philtjens (Ajax/Ned), Nicky Van den Abbeele (Ajax/Ned), Aline Zeler (Anderlecht)

Middenveld: Julie Biesmans (Bristol City/Eng), Tine De Caigny (Anderlecht), Lenie Onzia (Anderlecht), Charlotte Tison (Anderlecht)

Aanval: Janice Cayman (Montpellier/Fra), Jana Coryn (Lille/Fra), Yana Daniëls (Bristol City/Eng), Elke Van Gorp (Anderlecht), Davinia Vanmechelen (KRC Genk), Tessa Wullaert (VfL Wolfsburg/Dui), Lola Wajnblum (Standard).