Exclusief voor abonnees

Exclusief interview met Roberto Martínez: “Ik was tot dusver zeer goedkoop en loyaal. Nu is het anders”

Roberto Martinez
Photo News Roberto Martinez
Roberto Martínez (46) wandelt elke ochtend met zijn dochtertje Luella (5) naar school in Waterloo, hooguit vijf minuutjes stappen – “Mijn mooiste moment van de dag”, lacht de bondscoach. Zo ook gistermorgen, daags na de 6-1-zege tegen Cyprus en de historische EK-kwalificatiecampagne. “‘Daddy, how many goals did you make last night?’, vroeg Luella mij. Toen ik ‘6’ antwoordde, was de reactie: ‘Oh...’ Het klonk alsof miss het niet voldoende vond. (lacht)” Wordt België straks Europees kampioen? The Dreams Starts Now. 

Je hebt 4% van dit artikel gelezen

Geniet van dit uniek aanbod

Aanbieding loopt nog
00dagen00uren41minuten33seconden
 • Lees nu 4 8 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode46 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • rik cappelle

  Heel juist Diego. Nergens vind je grotere azijnpissers dan hier bij de reacties. Allemaal personen die een grondige hekel aan zichzelf hebben en dikke sukkelaars eerste klas. Jaloers tot en met.

 • antonia de smet

  als je de nummer een van de wereld bent speel je altijd tegen janneke en mieke volgens miij.

 • Willy Scholaart

  het is niet moeilijk als je als trainer over een selectie zeer goede spelers beschikt die bijna allemaal bij grote ploegen spelen en goede trainers hebben, het is niet hij die het doet maar zijn spelers, we gaan eens kijken binnen een jaar of vijf zes als de toppers er uit zijn.

 • wim helsen

  De beste generatie dat we ooit zullen en hebben maar geen toernooi gewonnen door het ontbreken van een toptrainer. Onze voetbalbond heeft boter op haar hoofd. Enkel bezig met centjes tellen maar totaal geen inzicht of verstand. Erg .. hier zat veel meer in

 • maudy van leeuwen

  Goed in communiceren, maar een slechte trainer. Door zijn foute beslissingen hebben nog altijd geen prijs. We zullen pas iets winnen als we het geluk hebben om met onze volledige type ploeg en in uitstekende doen van begin tot einde te kunnen spelen en het nodige geluk hebben zoals altijd in het voetbal. Waarom stelt hij tegen cyprus meer dan een halve ploeg op van vervangers. Zo creeer je geen automatisme tussen de vaste ploeg en de invallers. Dommerik.