Eerste selectie voor Januzaj en Depoitre: "Januzaj testen op de positie van Carrasco"

Bondscoach Martínez had in selectie plaats voor enkele verrassingen. Adnan Januzaj en Laurent Depoitre kregen voor het eerst een telefoontje van Martínez, eerder waren ze er onder Wilmots wel al eens bij.

BELGA

Voor Januzaj was het de eerste selectie sinds september 2015, toen hij één minuut speelde tegen Wales. Depoitre zat voor het laatst in de selectie voor de oefenwedstrijd tegen Italië, in november 2015.

“We willen Januzaj eens testen op de positie van Carrasco. Ik heb Januzaj altijd gevolgd. Hij zat tenslotte in de selectie voor het WK in Brazilië in 2014. Vorig jaar bij Sunderland had hij het moeilijk (en degradeerde hij, red.), maar bij Real Sociedad is hij goed begonnen. Hij kan op verschillende posities spelen en is linksvoetig. In deze oefenwedstrijden willen we hem testen in de rol van Carrasco. Ook Laurent Depoitre had het vorig seizoen lastig (bij Porto), maar speelt dit seizoen weer op een hoog niveau in de Premier League.”

Met de vele blessures achterin lijken de oefenwedstrijden tegen Japan en Mexico een ideaal moment om ook eens verschillende systemen uit te testen, maar volgens Martínez is dat niet nodig. “Ons systeem is een beginstructuur, hoe we aan een wedstrijd beginnen. Het basisidee blijft hoog druk zetten, de bal veroveren en dan met kwaliteit aan de bal de nodige kansen afdwingen. Maar alleszins zullen andere verdedigers, zoals Boyata en Kabasele een kans krijgen.”

Met Mexico en Japan spelen de Duivels "niet tegen de grootste namen", erkende Martinez. "Maar ik ben absoluut niet ontgoocheld. Mexico en Japan vormen een goeie tegenstander voor ons. Het wordt twee keer een goeie test tegen ploegen met andere stijlen. We zullen er veel van opsteken."

Martinez wil in de komende interlands heel wat spelers aan het werk zien. "Onze speelstijl, met een goede verdediging, een hoge pressing en een snelle balcirculatie, zal niet veranderen. Wel zullen er andere spelers aantreden. Ik ga zeker gebruik maken van de mogelijkheid om zes keer te wisselen."
(lees hieronder verder)

Januzaj was erbij op het WK in Brazilië.
Photo News Januzaj was erbij op het WK in Brazilië.

Voor de match tegen Mexico in het Koning Boudewijnstadion zijn nog 5.000 kaartjes beschikbaar. Fans kunnen tot 14 uur op de wedstrijddag via de site een ticket kopen. Voor de match in Brugge tegen Japan gingen al 20.000 kaarten van de hand. "Het is heel interessant om eens in Brugge te kunnen spelen", aldus Martinez. "We komen er in een andere situatie terecht dan in het Boudewijnstadion."

Komende dinsdagnamiddag (16u30) start de voorbereiding in Tubeke met een open training. Er worden maximaal 1.600 toeschouwers toegelaten.

BELGAReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.