Duivels maken ondanks vroege achterstand brandhout van Cyprus en pakken historische 30/30

Photo News
België
BEL
België BEL
6
1
Cyprus CYP
CYP
Cyprus
Zo, de verplichte nummertjes zitten erop. De Rode Duivels klopten vandaag Cyprus ondanks een vroege achterstand met 6-1, waardoor ze een historische 30/30 lieten noteren in een EK-kwalificatiecampagne. Laat het echte werk, komende zomer, nu maar komen.

Nooit gedacht dat we dit zouden moeten schrijven, maar de Rode Duivels begonnen hun aangekondigde feestavond met een (kleine) valse noot. Na een matige bal van Eden Hazard trokken de Cyprioten snel naar voor en een schot van Ioannou later was de derde tegentreffer in deze kwalificatiecampagne een feit. Extra zuur voor Simon Mignolet, die net als Jason Denayer, debutant Elias Cobbaut, Youri Tielemans, Hans Vanaken, Yannick Carrasco en Christian Benteke nog eens zijn kans kreeg van Roberto Martínez. Maar dat zelfs zijn veredeld B-elftal dit nog zou rechttrekken, daar twijfelde niemand aan.

BELGA

Benteke was de eerste die zijn naam op het scorebord schoot, nadien was het twee keer de beurt aan Kevin De Bruyne. Al mochten we voor de 2-1 toch vooral Cypriotisch doelman Michael bedanken, want zo’n blunder krijg je dezer dagen nog maar zelden te zien op internationaal niveau. Eden Hazard bood kort voor rust een bedrijvige Carrasco (die een voet had in drie van de vier goals) ook nog de 4-1 aan. En dan waren we nog maar halfweg.

Photo News

Want ook na de pauze ging het festijn gewoon verder. Carrasco trof van dichtbij de paal, waarna Christoforou wel erg knullig in zijn eigen doel schoot. Na een vlijmscherpe counter mocht Benteke op aangeven van De Bruyne nog zijn tweede goal maken. Martínez haalde Eden en Kevin voortijdig naar de kant, waardoor het niet eens zo onlogisch was dat er niet meer gescoord werd. Maar dat hoefde ook niet meer, want naast de beste verdediging hebben de Duivels na vanavond nu ook de beste aanval uit de hele EK-kwalificatiecampagne. Tijd om te gaan oogsten volgende zomer, toch?

AFP
BELGA
BELGA
Photo News
BELGA
Photo News15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • danny buyse

  Om toch maar iets duidelijk te maken hoe onbezonnen mensen soms reageren! Cyprus wordt vergeleken met een caféploeg want België wint met hun B ploeg met 6-1 en dus met hun A ploeg misschien wel 10-1 kunnen geweest zijn. Nu wat moeten we daar dan van denken dat Frankrijk in de laatste 10 minuten een strafschop nodig had om te kunnen winnen van Moldavië? Moldavië caféploeg of wereldploeg? Nog 5 jaar dan zullen jullie het beseffen hoe goed ze nu of hoe nog veel slechter ze zullen zijn.

 • danny buyse

  @Jan Wuyts, dus als België wint van Nederland, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje spelen die 5 landen dan ook als een amateurploeg alleen al omdat België er tegen heeft gewonnen. België afbreken en zonder uwe weet bent u België wel als topploeg van Europa aan het voorstellen want er zijn blijkbaar toch maar 5 ploegen beter of toch tenminste sterke tegenstanders.

 • Marc Van Leuven

  Sorry maar als je zo 30/03 wil halen, kies nu eens echte tegenstanders ... dat is ook wat de supporters willen en niet Janneke en Mieke !!!!!

 • werner humblé

  Nogmaals bewezen dat de Rode Duivels zonder De Bruyne geen topteam zou zijn scoord, laat scoren, is de man van de aanvoer en werk hard , zet druk , zet vrije trappen , voorzetten top waar hij ook staat . Daarentegen heeft Hazard maar 1 ding een flits dat is alles zou nog liever 300 miljoen betalen voor Kevin of 200 voor Hazard . En Courtois is en blijft een betere keeper dan Simon ook terug bewezen

 • Patrick Wallaert

  Inderdaad . Er wordt weer met veel euforie gezwaaid naar de prestaties van de rode duivels, maar het is echt niet zo geweldig hoor. Akkoord het is echt wel een goede ploeg maar we hadden een zeer zeer zwakke groep . Tweede helft tegen de Russen en Cyprus was echt niet goed . Verdediging is ontzettend zwak . Wacht maar als ze tegen goede ploegen terecht komen . Nu ja als ze steeds meer goals maken dan ze binnenkrijgen dan is het ook ok .