Duivels blijven records opstapelen: Batshuayi en Meunier zorgen in Kazachstan voor achtste zege op rij

Photo News
Kazachstan
KAZ
Kazachstan KAZ
0
2
België BEL
BEL
België
De Rode Duivels blijven foutloos richting EK 2020. Ook een, door de omstandigheden, verraderlijke trip naar Kazachstan werd haast moeiteloos afgewerkt. 0-2 in Nur-Sultan.

50 goals, 8 opeenvolgende zeges. Na de persoonlijke mijlpaal van Romelu Lukaku donderdag, vandaag de collectieve. 24 op 24. Onze Duivels blijven op recordjacht, dezer dagen. Niet dat het allemaal zo mooi oogde op het kunstgras in die verre Kazachse indoorhal, maar ook in deze verplichte trip waren de Belgen o zo dominant. Typerend voor dat wisselende beeld, was Michy Batshuayi. Tot drie keer toe ergerlijk buitenspel in de beginfase, tot twee keer toe flirtend met rood, maar wel goed voor een echte spitsengoal (0-1). Op knappe assist van Praet, op z’n De Bruynes. Praet liet bij zijn eerste basisplaats opvallend veel goeds optekenen en toont dat ook hij, net als Vanaken na San Marino, niet mis zou staan in de EK-selectie van Martínez.

Photo News

Een verslag van de Rode Duivels met E. Hazard in de basis, zonder dat E. Hazard erin voorkomt, dat kan natuurlijk niet. De maestro van Real was lang onzichtbaar, maar gaf met een rabona -die volgde op twee hakballetjes van Mertens en Batshuayi- wel het sein tot ‘gallery play’. Snel na de pauze legde hij een bal héérlijk diep in de loop van Meunier. De afwerking van de rechterwinger liet niet te wensen over. 0-2 en boeken toe in minuut 53. Zo makkelijk gaat dat tegenwoordig. Alleen bij enkele Kazachse prikken naar het einde toe, zagen we dat Courtois in doel stond. Het was louter wachten op meer duivelse goals of hoogstandjes. Eden en Thorgan misten.

Photo News

Alleen in Rusland, de volgende opdracht op 16 november, kan het perfecte Belgische rapport in deze EK-kwalificatiecampagne nog in gevaar komen. De afsluiter drie dagen later, thuis tegen Cyprus, moet in het teken van feest staan. Waarna volgende zomer de Belgische verovering van Europa start, ja toch?

Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Carlos Simonis

  Allemaal leuk en aardig al die records, maar het allerbelangrijkste ontbreekt. De eerste tastbare prijs. Geen 2e , 3e of 4e prijs, maar de 1e prijs. Als de Rode Duivels dit EK niet winnen dan is het gedaan met het sprookje. Dan is dit geweldig talentvolle elftal zo vergeten. En op een toernooi winnen niet altijd de beste en de duurste elftal. Geluk en de vorm van de dag is vaak heel bepalend.

 • Peter Berg

  Waarom zoveel kritiek op Michy Batshuayi ? Hij moest Lukaku vervangen en dat heeft hij perfect gedaan: scoren en voor de rest balverlies en slechte aannames. Perfect rapport zou ik zeggen. Trouwens @JohanBilliet: op het WK wonnen we van Brazilië en 2x van Engeland, toch geen voetbaldwergjes dacht ik zo...

 • Peter Thys

  het ergert mij vaak ook dat achteruitspelen, men zou veel meer de counter ofwel het veel snellere vooruit spelen moeten toepassen(remember WK tegen Japan).Net zoals eerder Johan zei brengt men op deze manier Coirtois in moeilijkheden. je verantwoordelijkheid nemen, de bal vragen, de bal gaan ophalen i.p.v te staan zwaaien;De Belgen zijn vaak gevaarlijker voor Courtois dan de tegenstander.Met dit vortbal kan men geen sterk(ere ?)ploegen in verlegenheid brengen veeleer in hun kaart spelen

 • Johan Billiet

  Heb (opnieuw) een recordaantal lateraal en achterwaarts gezien..Courtois het soms lastig makend of bal gewoon daarna verloren. FIFA nummer één totaal onwaardig. Weinig verticaal spel, weinig druk op de bal...was wellicht niet echt nodig. Tegen een serieuze ploeg verliest dit België, is ook de reden dat Martinez geen vriendenmatchen wil spelen tegen "sterkere) tegenstanders"..