Doelpuntenmachine Romelu Lukaku is supporters dankbaar: “Leuk om in deze omgeving te spelen”

Romelu Lukaku dankt de fans na de wedstrijd.
Photo News Romelu Lukaku dankt de fans na de wedstrijd.
De Rode Duivels hebben een mooi punt achter hun seizoen gezet. Ze wonnen tegen Schotland met 3-0. Achteraf waren de spelers zichtbaar tevreden. “Het is leuk om in zo’n ploeg te spelen”, glimlachte uitblinker Romelu Lukaku. 

Romelu Lukaku: “Leuk om in deze omgeving te spelen” 

Romelu Lukaku was met twee doelpunten de uitblinker bij de Rode Duivels. “Dit is een goeie overwinning, het is leuk om te kunnen scoren”, vertelde hij na de wedstrijd. Opvallend was het hoe het publiek de topschutter - hij zit intussen aan 48 stuks voor de Rode Duivels - in zijn armen nam. “Ik ben de supporters dankbaar voor de steun. Het is leuk om in zo’n omgeving te kunnen spelen. Ploeg speelt ook alsmaar beter. We zijn altijd gefocust, willen veel scoren en geen tegendoelpunt incasseren. Het is leuk om in zo’n ploeg spelen.” Wat nu volgt is vakantie. “Wat de plannen zijn? Met de familie genieten en de beste keuze maken voor mijn carrière. Ja, ik weet al wat ik ga doen, maar ik zeg niks (grijnst). We zullen zien.”

Romelu Lukaku groet het publiek.
Photo News Romelu Lukaku groet het publiek.

Youri Tielemans: “De tegenstander die komt, moet er gewoon aan” 

Youri Tielmans kreeg de voorkeur op Dries Mertens. “Het was belangrijk om deze wedstrijden tegen Kazachstan en Schotland goed af te ronden. We hebben zes doelpunten gemaakt en geen binnengekregen, dat is heel positief. Kijk, we doen altijd ons best. De tegenstander die komt, moet er gewoon aan. We willen altijd ons beste niveau halen, proberen te genieten en te winnen. Als we sterk aan wedstrijd beginnen, dan weten we dat het moeilijk wordt voor onze tegenstanders. We beginnen altijd geconcentreerd en maken het altijd zo snel mogelijk af. Een positieve ingesteldheid. Nu ga ik op vakantie, mijn bestemming houd ik voor mij (knipoogt). Bij welke club mijn toekomst ligt? Dat zullen we wel zien.”

Youri Tielemans.
AFP Youri Tielemans.

Thibaut Courtois: “Het had makkelijk 7-0 kunnen zijn” 

Doelman Thibaut Courtois kreeg weinig werk, alleen in de slotminuten moest hij uitpakken met enkele saves. “Het had vanavond makkelijk 7-0 kunnen zijn”, aldus Courtois. “Neen, dit was niet echt een uitdaging. De meeste teams proberen een goed blok te vormen tegen ons en op de counter te spelen. Maar wij hebben een goede ploeg en we zijn rustig gebleven. We hebben het goed afgemaakt. Ik ga nu op vakantie en zal dus niet aanwezig kunnen zijn bij de voorstelling van Hazard in Madrid (grijnst). Het is wel een toptransfer, hopelijk zit het stadion vol voor hem.”

 Thibaut Courtois.
Photo News Thibaut Courtois.

Roberto Martínez: “Onze attitude was top”

“We werden vandaag geconfronteerd met een heel defensief systeem, de Schotten probeerden dat te combineren met hun snelheid voorin”, zei Martinez. “We hadden spelers nodig die hiermee overweg konden, zoals Kevin De Bruyne en Youri Tielemans, die bovendien goed kunnen doordringen in hun rangen. En Eden en Thorgan Hazard houden het spel breed, waardoor de Schotten met verschillende problemen werden geconfronteerd.”

“De wisselwerking tussen Kevin De Bruyne en Eden Hazard was heel goed. En Romelu Lukaku, die de voorbije zeven weken niet speelde, scoorde twee keer. Ons verdedigerstrio had waarschijnlijk de zwaarste job, niemand heeft gezien wat de Schotten probeerden op de tegenaanval.”

“Ook onze concentratie was heel goed”, vervolgde Martinez. “We hadden veel kansen om te scoren, vóór het eerste doelpunt van Romelu. Zonder die goal zou de wedstrijd er anders uit gezien hebben. Ik was ook heel tevreden over de houding van de spelers. In de 85e minuut hadden we nog zeven spelers die het veld overstaken om in de eigen zestienmeter te komen verdedigen.”

Martinez zag ook dat Romelu Lukaku, die twee keer raak trof, met een buiging en kushandjes weer toenadering zocht tot het Belgische publiek, na eerdere kritiek. “Voor de match toonden de fans met die spandoek heel wat appreciatie voor Romelu. Hij is één van de meest regelmatige Rode Duivels van de voorbije drie seizoenen. Soms ben ik wat triest als je ziet dat hij niet geniet van het spel. Hij is op zijn leeftijd één van de dodelijkste spitsen.”

“De spelers moeten nu genieten van hun vakantie, even weg van het voetbal. Het belangrijkste zijn deze zes punten in juni. Ja, het worden belangrijke weken voor sommige spelers. Hoe sneller ze zekerheid hebben over hun toekomst, hoe beter. Er zijn ongeveer tien à twaalf jongens die een transfer kunnen doen, we gaan hen zoveel mogelijk helpen om een goeie start te hebben bij hun nieuwe clubs.”

Roberto Martinez.
Photo News Roberto Martinez.21 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Lucas Vissers

  Profiteert enkel van onze andere kwaliteiten ( Hazard - De Bruyne enz .... ) voor de rest een matige voetballer, op technisch vlak Max. Proveciale reeksen ( bv. bij FC WINTAM )

 • Richard Sznurowski

  Wat ik gewoon niet snap is. Hij heeft zijn supporters uitgemaakt voor racisten in de buitenlandse pers. En die hangen nu banners uit voor hem begrijp wie kan

 • Christiane Van Croonenborch

  Er zitten spijtig genoeg weer azijnpissers hier tussen waar het nooit goed voor is , e, het ook nooit goed zal zijn Lukaku is een wereldspits je moet er toch telkens maar staan . Die man heeft een neus voor doelpunten En Heren voetbal is een ploegsport dacht ik toch waar werken voor elkaar telt en wie ze maakt niet van tel is alleen winnen is het doel . Dat deden de duivels dan ook

 • Erwin Van Roy

  Johan Billiet noem dan eens de spelers waarmee je wel prijzen zou halen. je staat met deze groep al wel 5 jaar in de top 5 van de wereld maar toch de kenners hieronder denken het steeds beter te weten. Maar Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Nederland, Spanje en Portugal winnen ook niet al hun wedstrijden en verliezen ook tegen de mindere ploegen. afgelopen WK was Frankrijk de meerdere van ons al de rest eindigde achter België.

 • eric debanne

  Doelpuntenmachine......belachelijk ... Tegen wie ? En dankzij dat hij in een goeie ploeg speelt en op een plateau wordt bedient ... Voor de rest kan hij niets ...beperkt techniek laat staan een man voorbij steken ... Die coach met België zal geen prijzen pakken helaas ...