Divock Origi mikt op derde finale dit seizoen

BELGA
Divock Origi verloor dit seizoen met Liverpool al twee finales, in de League Cup tegen Manchester City en in de Europa League tegen FC Sevilla. Gelukkig voor de 21-jarige spits - of winger - staat er met het EK in Frankrijk het belangrijkste toernooi nog voor de deur. "En die derde finale kan ik wel nog winnen", glimlachte Origi maandag. "We gaan er in elk geval alles aan doen."

"Twee finales verliezen in één seizoen, dat doet natuurlijk pijn. Het spreekt voor zich dat iedereen heel teleurgesteld was. Met de Europa League heb ik een berekend risico genomen om toch te spelen en dat is goed uitgedraaid, want ik heb niets gevoeld."

Een vervelende enkelblessure, opgelopen na een lelijke overtreding van Everton-speler Funes Mori, zette eind vorige maand een domper op een voor Origi uitstekende maand april. In de eerste weken van die maand, voor hij geblesseerd uitviel, kende hij immers zijn beste periode van het seizoen. In de kwartfinales van de Europa League had hij met twee doelpunten en sterke wedstrijden een belangrijk aandeel in de uitschakeling van de Duitse topclub Borussia Dortmund en ook in de Premier League trof hij toen in tien dagen tijd drie keer raak. "Ik ben vier weken out geweest en dus is er nog wel wat werk aan de winkel, want ik moet mijn enkel nog versterken. Ik voel me echter goed en ondervind geen hinder meer", aldus Origi.

Photo News

Voor de positie van diepe spits bij de Duivels gaf Wilmots eerder al aan de voorkeur te geven aan Romelu Lukaku en - toch ietwat verrassend - Origi eerder als een winger te zien. "Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar de spitspositie, maar ik ben hier om de ploeg te helpen. Bij Liverpool heb ik ook al wel eens op de flank gespeeld, of in een systeem met twee aanvallers. Uiteindelijk maakt het me allemaal niet zoveel uit, de besten zullen spelen. Concurrentie is er altijd al geweest, het brengt het beste in ons naar boven."

EPA
EPA