Dembélé haakt af voor Bosnië en Cyprus, Defour opgeroepen als vervanger

Photo News
Moussa Dembélé moet forfait geven voor de EK-kwalificatie-interlands van de Rode Duivels tegen Bosnië-Herzegovina (donderdag in Brussel) en Cyprus (zondag in Nicosia). Dat heeft Marc Wilmots deze morgen laten weten op Twitter. Met Anderlecht-middenvelder Steven Defour riep de bondscoach meteen een vervanger op voor de onfortuinlijke Dembélé.

Tottenham-middenvelder Dembélé had in het competitieduel van zaterdag tegen Everton een enkelblessure opgelopen en moest daardoor de maandagtraining van de Belgen al laten schieten. "Vanavond weten we meer. Op basis van de scan zullen we hem medisch begeleiden", had de bondscoach maandagavond nog laten optekenen.

"Moussa is out voor Bosnië en Cyprus", twitterde Wilmots dinsdag. "Steven Defour vervangt hem in de selectie". De ex-Gouden Schoen mag zich nu dus opnieuw Rode Duivel noemen, na eerdere niet-selecties voor de stages in Knokke en Bordeaux, de oefenmatch tegen Frankrijk (7/6) en de EK-kwalificatiewedstrijd in Wales (12/6).

De Rode Duivels zetten hun voorbereiding op het belangrijke tweeluik Bosnië/Cyprus deze voormiddag (11u30) voort met een training op Neerpede.

AFP
Photo News
Photo News