Debuut Bossut en Januzaj, én hattrick Lukaku zijn ongeldig

photo_news
De wereldvoetbalbond FIFA erkent België-Luxemburg (5-1) niet als A-interland. In het oefenduel dat op 26 mei in Genk betwist werd, voerde Marc Wilmots 7 wissels door, terwijl er in officiële oefenwedstrijden slechts 6 zijn toegestaan.

Daarmee zondigde de bondscoach tegen het reglement, dat bepaalt dat in kwalificatie-interlands slechts 3 wissels zijn toegestaan en in alle andere officiële interlands 6. België-Luxemburg is voor FIFA zo dus geen A-interland, maar een doodgewone trainingsmatch zoals de Rode Duivels er op 12 juni in Sao Paulo ook één achter gesloten deuren spelen tegen de USA.

Gevolgen
Het officiële debuut van Adnan Januzaj voor België vervalt zo, maar dat is ongetwijfeld slechts uitstel. Voor Sammy Bossut en Romelu Lukaku zijn de gevolgen groter. Voor de 28-jarige doelman van Zulte Waregem vervalt zijn debuut voor de Rode Duivels en het is lang niet zeker dat er nog een herkansing komt. Romelu Lukaku ziet zijn eerste hattrick voor de Rode Duivels dan weer van de officiële tabellen verdwijnen.

LEES ER ALLES OVER IN HET LAATSTE NIEUWS VAN VANDAAG, OOK DIGITAAL VERKRIJBAAR

Vermits België 7 vervangingen doorvoerde in de match, wordt ze niet aangerekend als een A-match

Wereldvoetbalbond FIFA
photo_news
photo_news