De kans dat Nainggolan in de zomer voet zet op Russische bodem? Heel klein

30/10/2017, Rome (Italy)
Photo News 30/10/2017, Rome (Italy)
Vooreerst dit. In Bosnië viel uit officiële bronnen al te horen dat Radja Nainggolan wel degelijk zou opgeroepen worden voor de oefeninterlands tegen Japan en Mexico. Zo gezegd, zo gedaan. Over de motiéven van Roberto Martínez was men geheimzinniger.

Na alle interviews met de bondscoach uit de voorbije maanden, waarin steeds weer de vragen over Nainggolan opdoken, kon stilaan de tekening gemaakt - Martínez zag in 'Ninja' geen defensieve middenvelder, voor de positie achter de diepe spits had hij ander en beter, en om hem op de bank te houden was Nainggolan dan weer te goed. "Elk land heeft wel zo een speler waarvan je denkt: 'Die hoort in de ploeg'", sprak de bondscoach recent nog in Sport/Voetbal Magazine.

Maar zie. Gistermiddag, deus ex machina: Radja Nainggolan. In Rome viel er een van zijn troon van verbazing - 'Miênde gij da na?'

Het antwoord daarop lag gistermiddag in de uitleg van de bondscoach - voor een keer was ie heel duidelijk. In de kwalificatiecampagne ging het om "zo goed mogelijk presteren", nú krijgen spelers uit een voorraad van 50 de kans om "indruk te maken" en om zo "misschien bij de groep te blijven". En Martínez somde ze in één adem op: Januzaj, Depoitre, Nainggolan...

De bondscoach speelt het hard. Nainggolan is terug naar af, naar helemaal onderaan de ladder, naar de trede met spelers voor wie een WK-ticket gelijkstaat met de speld vinden in een hooiberg.

Nainggolan zal spelen tegen Japan en/of Mexico, belooft Martínez. Lees: hij mag bewijzen dat hij beter is dan de broers Hazard, De Bruyne en Mertens, of dat hij een betere '8' is dan diezelfde De Bruyne, Tielemans en Dembélé. De bondscoach geeft weliswaar het volk zijn brood, maar drukt zo iedereen met de neus op de sportieve feiten - wie van al deze concurrenten houdt Nainggolan straks uit de WK-selectie?

Zijn selectie heeft veel weg van een vergiftigd geschenk.

"Misschien kunnen ze bij de groep blijven"...

De kans dat Radja Nainggolan in de zomer voet zet op Russische bodem blijft heel klein.
35 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • roel beckers

  Terwijl een voetbalgeneratie met talent verkloot wordt door een triestig trainersjargon liggen de grote betweters van de voetbalbond te niksen, negeren ze internationale perscommentaren en bewijzen ze continu hun totale imcompetentie. Ik hoop dat de Vlaamse pers de journalistieke correctheid hoog in het vaandel blijft dragen en aan het licht stelt wat algemeen geweten is: Nainggolan hoort in de basis, Witsel niet, ook al spreekt hij Frans!

 • Ronny Popelier

  Vraag me soms af, in Belgische, wie stelt de Nationale ploeg samenleving, de analisten, de pers, ex trainers en of de alsmaar kritische supporters?? Zonder hulp en inmenging laat die maar over aan Dhr.Martinez. Ze winnen halen mooie resultaat. En doet vooral wat hem is opgelegd zich plaatsen. Martinez is de trainer en kan dit wel alleen.

 • dretie munkies

  Naingolan mag juist blij zijn als hij niet meemoet naar Rusland. Daar kan hij net als de rest van de ploeg alleen maar afgaan !

 • Jos driesen

  Hij wilt gewoon ballerina Witsel verdedigen daarom dat hij in radja geen verdedigende middenvelderder ziet. Sukkelaar is dieje martinez

 • françois troch

  welke speler willen we nog in de ploeg, nog een belachelijke actie, misschien best een petitie dat Preud'homme nooitbodscoach mag worden