De Bruyne na beslissende 1-2: "Belangrijkste was vooral om ritme op te doen"

EPA

Kevin De Bruyne bleef zijn nuchtere zelve na de 1-2 overwinning van de Rode Duivels in Genève bij Zwitserland. Met een heerlijke knal besliste De Bruyne de oefenpot. "Het was een mooie goal, dat klopt. Maar het belangrijkste was vandaag om ritme op te doen. Het was een typische wedstrijd na een zware trainingsweek. Iedereen had zware benen in het begin, waardoor we moeizaam begonnen."

"Nadien hebben we het tactisch bijgesteld en er was meteen vooruitgang te zien. Voor een eerste match was onze prestatie oké. Of dit vertrouwen geeft? Het maakt niet uit of we onze drie oefenwedstrijden winnen of niet. Het EK wordt helemaal anders. We moeten gewoon ritme opdoen en zo goed mogelijk spelen als ploeg om ons optimaal klaar te stomen voor het Europees Kampioenschap", besloot De Bruyne.

De Bruyne krijgt felicitaties van zijn ploegmakkers na de 1-2.
Photo News De Bruyne krijgt felicitaties van zijn ploegmakkers na de 1-2.

Courtois: "Schoten van De Bruyne heel moeilijk voor doelmannen"

"Die schoten van De Bruyne zijn ambetant voor doelmannen", vertelde Thibaut Courtois na de wedstrijd. "Als je elke dag met hem traint, ben je die curve gewoon. Maar dan nog blijft het moeilijk."

Ook de Chelsea-doelman zag de Rode Duivels zwak starten in Genève. "We waren inderdaad niet heel erg goed begonnen, dat kwam waarschijnlijk wel door de warmte en de trainingsintensiteit van de voorbije week. Hun flanken kwamen hoog en dat zorgde voor gevaar. Shaqiri ken ik van in de Premier League en van hem kan je altijd wel iets verwachten, zoals bij die assist voor het openingsdoelpunt. Even later kwam hij bij een actie naar binnen en toen wist ik dat hij een kruisschot ging afleveren."