De Bruyne hekelt tactiek bij Rode Duivels: “Er moet iets veranderen”

BELGA
Zeven maanden voor het WK heeft Kevin De Bruyne stevig uitgehaald. “Zolang we tactisch geen goed systeem hebben, zullen we moeilijkheden blijven krijgen tegen landen als Mexico.” Kritiek die kan tellen.

Ergernissen troef deze ochtend bij Kevin De Bruyne. Het zit de middenvelder van Manchester City hoog dat België vrijdag onderlag tegen Mexico. “Mexico was tactisch gewoon beter. Hun systeem zorgde ervoor dat onze vijf verdedigers laag stonden en dat we op het middenveld zwommen – het was vijf tegen zeven… Kijk, wij teren nog altijd te veel op ons talent. Zolang er tactisch geen goed systeem staat voor de ploeg, gaan we moeilijkheden krijgen tegen landen als Mexico”, fulmineerde De Bruyne. “Het is jammer dat we tot nu toe nog geen oplossing gevonden hebben.”

“We spelen natuurlijk een systeem dat in principe heel verdedigend is, maar bij ons ingevuld wordt door veel aanvallende spelers die de bal willen. Dan krijg je een beetje een probleem, zoals vrijdag tegen Mexico. Een match waarin we heel weinig balbezit hadden en iedereen in een systeem terechtkomt dat hem eigenlijk niet ligt. We weten nu dat er tegen zulke ploegen iets moet veranderen.”

De Bruyne gaf nog mee dat hij al af en toe met bondscoach Roberto Martínez gesproken heeft over de tactiek. “Maar uiteindelijk beslist hij. Ik denk dat de trainer een oplossing moet zoeken, zodat we zulke situaties als tegen Mexico in de toekomst kunnen vermijden.”

GMAX AGENCY
GMAX AGENCY185 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Rigobert Deleu

  Zolang de trainer zijn eigen principes voor de selectie verloochend , zullen er perikelen zijn . Bankzitters, gekwetsten alles kan opgeroepen worden maar spelers die iedere match voor hun ploeg spelen mogen niet komen . Gebrek aan tactiek is duidelijk en naarmate de tegenstander sterker wordt hebben wij meer problemen en vooral geen oplossingen . Misschien haal KDB daardoor ook geen resultaat als bij City . Hij komt er voor uit en zegt het openlijk . Er rest nog tijd tot het WK.

 • Roger -Martin Geens

  Ik heb van Kevin nog geen enkele goede wedstrijd gezien voor de nationale ploeg ,dit in tegenstelling met Man .City ,de vorige wedstrijd voor de kwalificatie kreeg hij de hoekschoppen niet eens waar ze hoorden toe te komen .Kevin eens vervangen door een speler die vol goesting op die plaats wil spelen kan al beter zijn ..

 • Patrick Braekeveldt

  Iets veranderen ,ja de trainer en zijn slippendragers !

 • siau ashok

  kev speelt bij de beste coach of een van de beste normaal dat hij dan dingen aankaart

 • Odette Faen

  Zolang er geen samenhang is bij de ploeg kan hun spel ook niet veranderen. Mocht Kevin een Franstalige zijn, was dit een groot pluspunt. De clans zijn al lang gevormd. Jammer het zijn wel allemaal goei spelers. Een coach met ballen aan zijn lijf dat is er tekort........Faen Odette