Cypriotische bondscoach kijkt niet uit naar slotduel: “Een nachtmerrie voor ons”

BELGA
De statistieken zitten mee voor de Rode Duivels. Onze nationale ploeg kan voor het eerst in de geschiedenis 30 op 30 halen in een kwalificatiecampagne. En Cyprus kon de voorbije jaren nooit een punt pakken tegen ons land. “Het is een nachtmerrie.”

Door een speling van het lot zat Cyprus in de voorbije drie kwalificatiecampagnes in dezelfde groep als de Rode Duivels, hetgeen de eilandbewoners welgeteld nul punten opleverde. Voor de Cypriotische bondscoach Ran Ben Shimon mag daar nu wel stilaan een einde aan komen. “Voor België is dat misschien allemaal wel leuk, voor ons eerder een nachtmerrie. Drie keer op rij is genoeg. De volgende keer mag er gerust een ander land uit die bokaal komen”, vertelde Ran Ben Shimon in het Koning Boudewijnstadion.

“Sommige grote voetballanden durven op het einde van de campagne tegen de kleinere landen al eens met wat minder motivatie te spelen, maar België speelt elke wedstrijd honderd procent. De vorige keer dat we naar hier moesten komen, waren ze ook al gekwalificeerd en toen leverden ze nog hun beste wedstrijd af. We weten dat we tegen een van de beste teams ter wereld spelen. Ze zijn moeilijk af te stoppen: als je zelf druk zet, zijn de counters dodelijk en in balbezit kunnen ze altijd het verschil maken.”

Voor speler Jason Demetriou wordt het een speciale avond. Hij is de rechtsback van de Cyprioten en daardoor de rechtstreekse tegenstander van Eden Hazard. “Eden is een van de beste spelers waartegen ik ooit gespeeld heb. Je moet de hele wedstrijd honderd procent geconcentreerd blijven en hem proberen af te stoppen. Hopelijk wisselt hij eens van kant”, lachte de verdediger van Southend United.

BELGA
BELGAReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.