Casteels halfuurtje op veld

BELGA
De Rode Duivels werken vandaag hun tweede trainingsdag af in de Genkse Cristal Arena. Eden Hazard probeert er alvast voor te zorgen dat de nieuwkomers Adnan Januzaj en Divock Origi zich thuis voelen in de groep. Als Eden spreekt, dan luisteren de youngsters. Doelman Simon Mignolet maakte dan weer kennis met een naald en zijn collega Koen Casteels vertoefde een halfuurtje op het trainingsveld. De definitieve beslissing of Casteels mee mag naar Brazilië, valt pas op 5 juni.

Wilmots kon vandaag beschikken over 16 fitte Duivels. Doelman Koen Casteels, die een strijd tegen de klok voert om fit te geraken, vertoefde een halfuurtje op het trainingsveld. De 21-jarige Casteels herstelt van een scheenbeenbreuk. Op 5 juni hakt de bondscoach de knoop door. We weten dan wie als derde doelman meegaat naar het WK in Brazilië: Casteels of Bossut.

Casteels deed wat specifieke oefeningen met keeperstrainer Erwin Lemmens. "Dat zal Koen deugd gedaan hebben, zeker wat balgevoel betreft", aldus Wilmots. "Hij blijft op de goede weg". Toch lijkt de kans nog altijd klein dat hij mee naar Brazilië kan.

Piepkuikens
Eden Hazard, op zijn 23e toch al een routinier, neemt de piepkuikens Origi en Januzaj onder zijn vleugels. De sterspeler van Chelsea vindt het belangrijk dat de nieuwkomers zich goed voelen in de groep en breekt het ijs, vooral voor de nog wat onwennige Januzaj vormt dat zeker geen overbodige luxe.   

Doelman Simon Mignolet werd onderworpen aan de obligate bloedtesten. Voor 'Big Si', die van geen kleintje vervaard is, is dit slechts een formaliteit. Wie in de Premier League de meest indrukwekkende spitsen het scoren kan beletten, hoeft niet bang te zijn voor een stel naalden en wat bloed. Tot slot werd een jonge vrouwelijke fan onwel afgevoerd op een draagberrie.

BELGA
BELGA
BELGA
BELGA