Carrasco: "Meegaan naar EK is dit seizoen het minimum"

Tegen Italië kreeg Carrasco zijn eerste basisplaats
PHOTO_NEWS Tegen Italië kreeg Carrasco zijn eerste basisplaats
Yannick Carrasco verruilde deze zomer AS Monaco voor Atlético Madrid. De Rode Duivel deed dat zonder veel lawaai en speelde zichzelf ondertussen in de basis. Sport Voetbalmagazine vond het daarom hoog tijd hem op te zoeken in de Spaanse hoofdstad.

Of Carrasco zelf had verwacht zo snel een basisplek te veroveren? "Neen, en eerlijk gezegd denk ik dat hij zelf ook niet had verwacht dat ik me zo snel aan zijn spelwijze zou aanpassen. Want dat is toch wel een heel specifieke manier van voetballen. Dat is trouwens een andere kwaliteit van mij, denk ik: dat ik me snel kan aanpassen aan verschillende spelsystemen."

Ook over zijn transfer moest de Rode Duivel niet lang nadenken. De deal was al in juli beklonken. "Het klopt dat ik wilde vertrekken, want ik had het gevoel dat ik in Monaco niet veel meer kon leren, vertelt hij aan Sport Voetbalmagazin. "Ik was een vaste waarde. Ook al trainde ik slecht tijdens de week, ik was toch zeker van mijn plaats in het weekend. Dat is goed voor een tijdje, maar je wil toch altijd een stap vooruit zetten. Vooral dat is de reden waarom ik weg wilde. Aan de andere kant aarzelde ik, omdat het EK er aankomt en iedereen weet dat je als nieuweling bij een grote club niet altijd speelgelegenheid krijgt. Maar Atlético deed een mooi voorstel en ik heb niet geaarzeld, want als zo'n club interesse toont, dan kun je niet weigeren. In het voetbal kan alles snel gaan. Je weet niet of zo'n club een jaar later nog geïnteresseerd is. Ik was overtuigd en op één avond was alles rond."

Met EK is ook het magische woord gevallen. Gezien zijn status bij Atlético mag Carrasco op meer hopen. Hij wordt door Sport Voetbalmagazine dan ook geconfronteerd met het feit dat hij en Hazard op dezelfde positie spelen. "Voor dit seizoen is meegaan naar het EK het minimum. Daarna is het aan de coach om me op links, op rechts of op de bank te zetten. Eden is een geweldige voetballer, maar we spelen op dezelfde positie. Hij is ook ouder dan ik en behoort tot de spelers die incontournable zijn omdat ze hun waarde meermaals bewezen hebben. Ik hou van zijn speelstijl, maar ik wil die niet kopiëren. Een prof moet niet nastreven om een ander te kopiëren, we hebben niet dezelfde stijl en zelfs niet dezelfde kwaliteiten."

GETTY
PHOTO_NEWS
BELGA