Café in Haasrode wil eigen supportersclub Rode Duivels

De stamgasten van Den Deugeniet: Carlo, Fille, Fabrice en kroegbaas 'den Toets'.
Marc Baert De stamgasten van Den Deugeniet: Carlo, Fille, Fabrice en kroegbaas 'den Toets'.

De wedstrijden van de Rode Duivels zorgen in café Den Deugniet in Haasrode (Oud-Heverlee) steevast voor een pak volk en ambiance. Uitbater Paul 'den Toets' Thielemans droomt nu hardop van een supportersclub. "Als we vanavond een 50-tal geïnteresseerden vinden, zal de eerste supportersclub in onze gemeente een feit zijn. We hopen dat Vincent Kompany het peterschap op zich wil nemen."

Wie nog niet heeft beslist waar hij of zij misschien wel de belangrijkste WK-kwalificatiewedstrijd van de afgelopen jaren wil zien, kan de kraker tegen Kroatië zoals steeds live volgen op een groot scherm in Den Deugniet. De mannelijke supporters die in tricolore-uitrusting komen opdagen, worden beloond met een gratis 33'er, de vrouwelijke tifosi mogen rekenen op een gratis glaasje cava. "Ik ben hier nu al 20 jaar de patron en we hebben alle wedstrijden van de Rode Duivels altijd van dichtbij gevolgd. Nu de Belgen terug een superploeg hebben, willen we daar toch iets mee doen", legt den Toets uit. "Samen met vaste stamgasten Filip Theys en vader en zoon Deicomte droom ik er al langer van om een supportersclub op te richten. We hebben daarvoor al contact opgenomen met de Belgische Voetbalbond." Maar als het van 'den Toets' afhangt zal de club niet alleen opgericht worden in functie van de Duivels, Den Deugniet heeft ook een boontje voor het BX Brussels-project, de nieuwe club van Vincent Kompany. "We hebben hier al jaren een vaste stamgast met Tunesische roots en via hem zijn we in contact gekomen met vader en zus Kompany", aldus den Toets. "We vinden de nieuwe vierdeklasser een sympathiek ploegje en daarom zouden we ook graag hun wedstrijden volgen. Bovendien hopen we zo Vincent Kompany over de streep te trekken en hem als peter van onze club binnen te halen. Of dat lukt, valt nog af te wachten."

Dries Mertens
"Als hij liever bedankt, denken we aan Dries Mertens. Ik ken zijn vader heel goed en ook Leuvenaar Dries duikt hier regelmatig eens op met enkele vrienden. Ik hoop alvast dat we onze club binnenkort kunnen voorstellen, want omdat de Rode Duivels opnieuw zo populair zijn, kan je tickets voor de wedstrijden bijna alleen nog via een erkende supportersclub bemachtigen." Wie destijds in Den Deugniet vertoefde tijdens het WK 1994 in Amerika, weet alvast dat het er in het café heftig aan toe kan gaan. "Feesten tot een kot in de nacht en dansen op den toog", lacht Thielemans. "Of we een tripje naar Brazilië plannen? Daarvoor zullen we waarschijnlijk te laat komen, maar ik kan wel al zeggen dat we hier in het café een tribune zullen installeren, waar de leden van de supportersclub een vipbehandeling krijgen." Wie geïnteresseerd is om lid te worden van de fanclub (voor 10 euro), kan daarvoor op www.dendeugniet.com terecht en maakt zelfs kans op 4 bakken bier. Net na de wedstrijd tegen Kroatië zal surprise-DJ BULL alvast voor de nodige beats zorgen, geflankeerd door danseressen.