Boyata: "Wilmots gaf me de raad om te vertrekken bij City"

PHOTO_NEWS
Dedryck Boyata is één van de opvallendste namen in de selectie die bondscoach Marc Wilmots samenstelde voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Bosnië-Herzegovina en Cyprus. De verdediger van het Schotse Celtic Glasgow mag zich voor het eerst sinds oktober 2010 opnieuw Rode Duivel noemen. "Dit seizoen ben ik aan een nieuw hoofdstuk in mijn leven begonnen. Ik laat het verleden achter me", zei Boyata vandaag op de persconferentie in Neerpede.

Boyata kwam in 2006 in de jeugdacademie van Manchester City terecht. De intussen 24-jarige Brusselaar maakte in 2010 zijn debuut bij de hoofdmacht en speelde dat seizoen ook 17 wedstrijden voor de A-kern. Maar nadien raakte de carrière van Boyata in het slop en kwam hij bij de 'Citizens' nog amper aan speelminuten. "Zes maanden geleden ben ik naar een wedstrijd tussen Manchester City en Chelsea gaan kijken en toen zat hij de hele wedstrijd op de bank. Ik heb hem daarna gezegd dat hij moest spelen en dus Manchester City moest verlaten", verklaarde Wilmots. Boyata volgde de raad van de bondscoach op en koos voor een transfer naar Celtic.

Interesse Anderlecht
"Ik heb geen tijd verloren. Ik heb steeds kunnen leren van zeer goede spelers en heb lessen getrokken uit de moeilijke jaren. Ik wilde ook gewoon mijn kans afwachten. De trainer had me een aantal zaken beloofd", aldus Boyata over zijn periode bij Manchester City. "Nu speel ik in twee maanden tijd meer dan ik in drie jaren bij City speelde. Bovendien ben ik een beetje onverwacht opnieuw opgeroepen voor de Rode Duivels." Ook RSC Anderlecht was komen aankloppen voor de toenmalige rechtsachter, die nu centraal in de verdediging speelt. "Maar dat was niet de beste keuze voor mij."

Boyata speelde al één wedstrijd als Rode Duivel. Op 12 okober 2010 stond hij op de rechtsachter in het 4-4 gelijkspel tegen Oostenrijk. "De selectie doet veel plezier. Deze groep heeft nu veel meer ervaring en kwaliteiten. Ook in hun clubs hebben de Rode Duivels een ander statuut", aldus Boyata. "Het zou mooi zijn als ik met deze toffe groep mee mag naar het EK 2016."

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
BELGA
BELGA
PHOTO_NEWS