Benteke, Lukaku of Origi? Statistieken wijzen naar Romelu

AP/Reuters/AFP
Marc Wilmots sprak vandaag in de krant Het Laatste Nieuws klare taal wanneer het op zijn spitsen aankomt. Romelu Lukaku, Christian Benteke en Divock Origi zijn de eerste drie spitsen die in zijn selectie zitten, maar wie kan er momenteel de beste statistieken voorleggen? Dat zochten wij snel even uit.

"We volgen iedereen. De nummers één, twee en drie zijn Benteke, Origi en Lukaku, in de ene of andere volgorde. Die drie jongens hebben in de aanloop naar het WK bewezen dat ze er staan", liet de bondscoach optekenen in onze krant.

Bij hun club draait het bij de ene speler echter iets beter dan bij de andere. Romelu Lukaku komt nog het beste uit de verf. De spits van Everton speelde met 26 wedstrijden al de meeste wedstrijden en verzamelde in 2.077 minuten zeven doelpunten en drie assists. Christian Benteke heeft de doelpuntenmachine van voor zijn blessure dan weer nog niet aan de praat gekregen. Dit seizoen stond hij slechts 1.322 minuten op het veld en kon hij twee keer de netten doen trillen. Hij leverde ook een assist af.

(Lees hieronder verder)

Ook Divock Origi is bij Lille nog een beetje op zoek naar zichzelf met drie doelpunten en twee assists, maar Wilmots vertelde ook dat hij Michy Batshuayi en Yannick Ferreira-Carrasco op de voet volgt.

Batshuayi verdubbelde afgelopen weekend zijn doelpuntenaantal alvast met zijn twee rozen tegen Saint-Etienne, maar met slechts 556 minuten competitievoetbal op de teller moet de aanvaller van Marseille vooral wedstrijdritme opdoen. Dat is iets wat Yannick Ferreira-Carrasco wel in de benen heeft dit seizoen. In de 1.858 minuten dat hij op het veld stond gaf hij vijf assists en scoorde de Brusselse Belg vier keer. Ferreira-Carrasco heeft van alle spitsen wel de beste cijfers als het op het creëren van kansen aankomt.

Wie moet er volgens u in de spits spelen tegen Cyprus en Israël? Stem via de poll en twijfel zeker niet om je keuze te staven in de reacties.

AFP
REUTERS
AP
Yannick Ferreira-Carrasco
AFP Yannick Ferreira-Carrasco
Michy Batshuayi.
AFP Michy Batshuayi.