Bale heeft zin om te vlammen morgen: "Belangrijkste match sinds 2003"

"Laatste dag in de voorbereiding op België. Kan niet wachten op de match morgen. #SamenSterker." Zo tweette Gareth Bale, de superster van Wales, vanmorgen. Als Wales morgen wint, staat het met anderhalf been op het EK in Frankrijk. Dat zou een stunt van formaat zijn. Op het WK 1958 in Zweden na, waren de Welshmen er nog nooit bij op een groot toernooi.

"Heel Wales zou op zijn kop staan als we ons konden plaatsen", zegt Bale in 'The Sun'. "De wedstrijd tegen België is de belangrijkste sinds Rusland in 2003 (Rusland won met 0-1 in Wales -zonder Bale- en plaatste zich voor het EK in Portugal, nvdr). In het verleden hadden we soms nog goeie generaties, maar deze groep hangt echt sterk aan elkaar. We spelen al lang samen en we geloven echt dat we iets bijzonders kunnen bereiken."

Marc Wilmots is niet van plan iemand specifiek op Bale te zetten. "Het enige wat je moet doen, is hem de ruimte ontnemen", aldus de bondscoach op de persconferentie gisteren. "Hem door één speler laten opvangen, kan niet. Als we compact spelen, met de flankspelers die mee het centrum afdekken, staan we al heel ver. Centraal mag je hem geen ruimte geven. Hij zal wellicht in de spits spelen. Wij hebben met Denayer iemand die heel snel is. Trouwens: Bale heeft nog niet gescoord tegen ons. Waarom de tactiek dan veranderen?"