Axel Witsel gaat Jan Ceulemans voorbij in IJsland

 Axel Witsel.
Photo News Axel Witsel.
Axel Witsel stond in Reykjavik aan de aftrap van zijn 97e interland. De 29-jarige middenvelder van Dortmund ging daarmee Jan Ceulemans voorbij op de eeuwige ranglijst. Alleen Jan Vertonghen, die tegen IJsland zijn 110e cap pakte, doet nog beter.

Witsel werd in maart 2008 Rode Duivel. Bondscoach René Vandereycken bracht hem toen in tijdens de rust van een vriendschappelijke wedstrijd tegen Marokko. Na vijf minuten scoorde hij meteen ook zijn eerste doelpunt. Sindsdien scoorde hij er negen en deelde hij acht assists uit bij de nationale ploeg.

Eden Hazard kwam met zijn 94e cap naast Timmy Simons op de vierde plaats te staan. Romelu Lukaku zit op zijn 25e al aan 76 caps en is daarmee zeventiende.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Luc Cleynhens

  Ni moeilijk, nu spelen ze weet ni hoeveel vriendenmatchen tegen janneke en mieke.

 • Dave Janssens

  Gaste golle kunt zage man man man. Hij kan niks daarmee dat ze hem naar Duitsland gehaald hebben. Golle kent niks van voetbal en sport, denk eerder dat het dat is.

 • Kristof Degros

  Zouden ze ook beter gewoon thuis laten, want brengt niks bij op het veld

 • rik van tillo

  zo zie je maar dat aantal caps zeer relatief is.In de periode van sterke Jan zou hij niet aan de bak gekomen hebben met mannen als Vandereycken en Coeck de 2 beste zessen die wij ooit gehad hebben