Alderweireld doet loon maal drie maar moet in top 10 Duivels nog veel volk voor zich dulden

BELGA

Toby Alderweireld (30) kreeg wat hij wou. Een contractverlenging tot 2023, maar ook een salaris naar zijn status - als een van de beste verdedigers in de Premier League. Tottenham deed een serieuze financiële inspanning om de Rode Duivel bij zich te houden. Het klokkenluidersplatform Football Leaks bestaat niet meer voor verificatie, maar volgens een aantal bronnen wordt het loonpakket van Alderweireld verdrievoudigd. 

Van een basissalaris van 58.000 euro bruto per week naar ruim 175.000 euro all-in, bonussen en tekenpremie inbegrepen. Zelfs als ze er enkele tienduizenden per week naast zitten, behoort Alderweireld nu bij de tien bestbetaalde Duivels. Eden Hazard spant te kroon met 485.000 euro, voor Marouane Fellaini - in China gooien ze met geld - en Kevin De Bruyne. Alderweireld staat op de achtste plek. Wereldwijd is Lionel Messi de absolute grootverdiener met een weeksalaris dat boven het miljoen ligt. 

Rode Duivels die in buitenlandse competities spelen, betalen belastingen in het land waar ze actief zijn - in Engeland 45% bijvoorbeeld. De Premier League levert de Britse staatskas zo jaarlijks miljarden op. De Belgen in het buitenland zijn de Belgische fiscus niets verplicht - enkel belastingen op de premies voor matchen die ze met de Rode Duivels afwerken. Een groot aantal Duivels investeert wel in projecten in België. Zo vloeit er toch een beetje terug.

Top tien bestbetaalde Duivels

• 1. Eden Hazard- Real Madrid: 485.000 euro bruto per week

• 2. Marouane Fellaini - Shandong Luneng: 420.000 euro per week

• 3. Kevin De Bruyne - Man City: 325.000 euro bruto per week

• 4. Thibaut Courtois - Real Madrid: 280.000 euro bruto per week

• 5. Romelu Lukaku - Inter Milaan: 265.000 euro bruto per week

• 6. Moussa Dembélé - Guangzhou R&F: 240.000 euro bruto per week

• 7. Yannick Carrasco - Dalian Yifang: 200.000 euro bruto per week

• 8. Toby Alderweireld - Tottenham: 175.000 euro bruto per week

• 9. Dries Mertens - Napoli: 145.000 euro bruto per week

• 10. Axel Witsel - Dortmund: 145.000 euro bruto per week

alderweireld toby
TT alderweireld toby
AFP3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Greg Meskens

    verzuurde reacties weer hieronder, die blijkbaar niet eens kunen lezen. Even rekenen wat KDB jaarlijks aan belasting bijdraagt in het VK a rato 45%. Dat is een slordige 7.6 mio aan belasting. Hoeveel draagt u jaarlijks bij? Het staat uw beide natuurlijk vrij van ook een job te gaan zoeken in voetbal.Met al die afgunst en dat niet te betwisten talent staan ze waarschijnlijk ook aan u deur aan te schuiven.

  • johan vervoort

    En sommigen dan nog hun belastingen ontwijken en een speciaal rsz tarief aanrekenen, de gewone kleine man zal wel dokken.

  • Benny Coomans

    hoelang nog voor we voetballerslonen gaan uitdrukken per dag ef zelfs per uur om toch een beetje normaal te lijken, en hoeveel van dit riant loon dragen ze af aan rsz en belastingen, inderdaad...