Alderweireld blijft opvallend rustig onder blessuregolf: "Als team opvangen"

Toby Alderweireld stond vanmiddag na de training van de Rode Duivels in Knokke de pers te woord. De rechtsachter ziet met Kompany, Engels en Denayer maar liefst drie collega-verdedigers geblesseerd uitvallen, maar zorgen maakt hij zich (nog) niet. "We moeten dit als team opvangen", klonk het bij onze videoman.

Sinds het uitvallen van Vincent Kompany zijn pers en publiek bij de Rode Duivels op zoek naar één ding: een nieuwe leider. Maar volgens Toby Alderweireld is dat niet de juiste aanpak. "Het kan niet de bedoeling zijn dat we nu één persoon gaan zoeken die de nieuwe Kompany moet gaan spelen en zichzelf veranderen", is de Tottenham-verdediger duidelijk. "Het is aan alle verdedigers om een tandje bij te steken, en het zo op te lossen."

Maar maakt u zich alvast geen zorgen: ondanks de blessuregolf gaan onze Duivels nog steeds naar het EK om te winnen. "Dat is het uiteindelijke doel, ja. Iedereen gaat om te winnen, anders moet je niet meedoen aan zo'n toernooi. Maar goed: laat ons afwachten hoe het in de eerste ronde gaat. Die moeten we nu vooral eerst goed doorkomen", tempert Alderweireld toch ook enigszins de verwachtingen.

Ook een goede vraag: hoe zit het nu met die zaak rond de portretrechten? Een aantal Rode Duivels zou nog steeds niet uitbetaald zijn voor een aantal marketingcampagnes en heeft daar stilaan de buik van vol. "Heel eerlijk: wij als spelers zijn daar absoluut niet mee bezig", sust Alderweireld. "Dit is een zaak voor de makelaars, zij worden er voor betaald om het op te lossen en zijn er ook degelijk voor opgeleid. Wij proberen vooral goed te voetballen en praten onderling absoluut niet over de portretrechten."

Morgen trainen de Rode Duivels nog een laatste keer in Knokke, daarna gaat het richting Zwitserland.