Acht Duivels volgen al individueel programma

Jan Vertonghen.
PHOTO_NEWS Jan Vertonghen.
Marc Wilmots en zijn staff laten niets aan het toeval over om de Rode Duivels in topvorm aan de start van het WK te krijgen. Zo volgen acht internationals momenteel al een individueel programma. Dat vertelde Wilmots bij de voorstelling van zijn WK-selectie.

De acht zijn het Tottenham-trio Moussa Dembélé, Jan Vertonghen en Nacer Chadli, het Manchester United-duo Marouane Fellaini en Adnan Januzaj en voorts ook nog (de revaliderende) Kevin Mirallas en Koen Casteels en Sébastien Pocognoli (die als reserve aangeduid werd). "Zij hebben de laatste tijd niet al te veel gespeeld en volgen nu een specifiek individueel programma. De andere Belgen uit de Premier League (de competitie die zondag zijn ontknoping kende, nvdr) hebben vrij tot 19 mei", aldus Wilmots.

"We willen simpelweg dat iedereen klaar is", aldus Wilmots. "De zes reservespelers die aangeduid zijn (naast Pocognoli ook nog Michy Batshuayi, Thorgan Hazard, Jelle Van Damme, Guillaume Gillet en Radja Nainggolan, nvdr) spelen vaak bij hun club en zullen ook wel klaar zijn indien we ze nodig hebben. Daar twijfel ik geen seconde aan."