"Zij die kritiek hebben op transfer Axel Witsel naar China zijn hypocrieten"

BELGA
Aston Villa had hij al eens behoed voor degradatie en dit seizoen flikt Christian Benteke hetzelfde kunstje voor Crystal Palace. 'Big Ben' was dit seizoen al goed voor 14 goals en parkeert 'The Eagles' van Sam Allardyce zo op een (voorlopig) veilige 14de plaats. Sport/Voetbalmagazine vond het dan ook de hoogste tijd om de Rode Duivel eens op te zoeken in Londen.

Lucratieve transfers naar China en andere niet al te voor de hand liggende voetbalbestemmingen, dat was een van de gespreksonderwerpen. De 26-jarige targetspits kreeg de vraag of hij de overgang van Axel Witsel naar het verre Azië begrijpt en het antwoord is bijzonder duidelijk: "We hebben allemaal onze dromen, maar er zijn aanbiedingen die je niet kunt weigeren. Natuurlijk begrijp ik zijn keuze. Het zijn hypocrieten die kritiek hebben op Axel. Ik heb hem gefeliciteerd met zijn transfer. We hebben erover gepraat bij de nationale ploeg en al degenenen die er toen bij waren, begrepen zijn keuze."

Voor heel wat mensen is het moeilijk te begrijpen dat voetballers het zo ver gaan zoeken om nóg meer geld te verdienen. Op de koop toe strijken ze al heel wat op in Europa. "Ik zeg altijd dat iedereen zijn eigen verhaal heeft voor hij begon te voetballen. Sommigen spelen voor de prijzen, anderen voor het geld. En ik? Ik vind beide zaken belangrijk, maar besef ook dat de tijd snel gaat en dat ik nooit een Messi of Ronaldo zal worden. Die kunnen massa's titels winnen." Op de vraag of hij zelf een transfer naar China uitsluit, is de ex-speler van Standard, Genk en Liverpool even kort als helder: "Neen."

EPA
Getty Images
AP
AP