Exclusief voor abonnees

“Zéér spijtig: deze generatie verdiende een EK in eigen land”

Onze analist GILLES DE BILDE interviewt ROBERTO MARTINEZ

BELGA
Voetbaldieren ondereen – eerder deze week gingen onze analist Gilles De Bilde en Roberto Martínez zitten voor een goed gesprek over de nationale ploeg, het EK, en de toekomst van de bondscoach. En oh ja, ook over Vincent Kompany. “Anderlecht is zoals Real Madrid – je krijgt geen tijd, iedereen passeert er door de fast lane.”

De Bilde: “Coach, wat heeft u geleerd uit de vorige interlandperiode – toen we in San Marino en in Schotland speelden – en wat neemt u mee in dit kamp?”

Martínez: “De wedstrijd in San Marino ging niet zozeer om de tegenstander dan wel om het niveau dat wíj zouden halen. San Marino was goed gestructureerd, maar in de eerste helft toonde de ploeg niet de juiste mentaliteit, focus en intensiteit. De tweede helft was goed genoeg – we eindigden met 22 doelkansen. In Schotland hebben we onszelf gecorrigeerd. We moésten winnen, ook nog eens op verplaatsing, maar ik vond dat we een complete wedstrijd speelden.”

De Bilde: “Ik heb van spelers gehoord dat u zich tijdens de rust in San Marino bijzonder boos heeft gemaakt.”

Martínez: “Dat is omdat ik geloof in deze jongens.”

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Regis Desmet

  Ben heel content dat dergelijke tornooien niet meer in ons land doorgaan, omhoog gevallen mislukkingen die voorzitter worden van een bondje die eist dat voor hij en zijn bestuur de wegen worden afgesloten zodat overal zonder poespas door kunnen, wat denken die bondsmannekes wel dat ze zijn ? Staatshoofden ?

 • Peter Berg

  Zal nooit de goede kant uitgaan zolang iedereen zijn zegje kan doen over nieuwe stadions die met privégeld worden gebouwd. Waarvoor hebben we een regering ? Al die zever met Raad van State, maak dat procederen gewoon nog veel duurder en het is opgelost.

 • Ward Rogier

  Laat zitten eerst onze staatsschuld oplossen voor er weer aan "brood en spelen" kan gedaan worden.

 • Germain De Block

  En nog altijd xord bokser de bilde betaald om de pseudo journalist uit te hangen.waarom geen intervieuw met porte wiens cariere hij beeindigd heeft en waar hij veel te weinig voor gestraft is.ho ja ons kent ons.wat een schande dat die zelfs nog op een veld mag komen.

 • dirk claeys

  Geen enkel land ter wereld wil een WK EK in een land aar de voetbalbond, de VAR de scheidsrechters in hun kinderschoenen staan!