"Van alles wat we de Rode Duivels te eten geven, weten we van waar het komt. Ik ken de naam van elke boer"

Unieke blik achter Duivelse schermen in ‘Missie Moskou’

Philippe Rosier in gesprek met Michiel Ameloot.
Rv Philippe Rosier in gesprek met Michiel Ameloot.
In ‘Missie Moskou’, een unieke blik achter de schermen van de Rode Duivels, proeven Maarten Breckx en Michiel Ameloot van VTM Nieuws de verhalen van de entourage die onze nationale ploeg klaarstoomt voor het WK in Rusland. In aflevering 5 vertellen chef Bartel Dewulf en health manager Philippe Rosier over de balans tussen keihard trainen, gezond eten en goed slapen. 

Chef-kok van Rode Duivels kookt volledig lokaal: “Alles is biologisch”

Wat staat er op het menu bij de Rode Duivels? We vroegen het aan Bartel Dewulf, de vaste chef-kok die altijd en overal met de nationale ploeg meereist. “Van alles wat we de Rode Duivels geven weten we van waar het komt, ik ken de naam van elke boer. Alle producten zijn lokaal en biologisch”, vertelt Dewulf in Missie Moskou, “Want het product bepaalt 50 procent van je gezondheid!”

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Geen frieten en alcohol voor de Rode Duivels tijdens het WK

Chef-kok Bartel Dewulf zorgt ervoor dat onze Rode Duivels over genoeg energie beschikken om wereldkampioen te worden. Dat wil zeggen dat er geen frieten of alcohol op tafel komt de komende weken, want de impact daarvan op de prestaties is groot vertelt health manager Philippe Rosier in Missie Moskou: “Als je systematisch alcohol drinkt heb je een probleem: dan gaat je lichaam uitdrogen.”

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
Rv

Rode Duivels ontdekken dankzij chef-kok vergeten groenten

Welke duivelse gerechtjes schotelt Bartel Dewulf de komende weken voor aan de nationale ploeg en hun staf? Een vaste menu maakt hij niet, vertelt de chef-kok ons in Missie Moskou, maar hij blijkt wel een grote fan te zijn van vergeten groenten: “Rapen, warmoes, wilde broccoli, zoete aardappel,… noem maar op!”

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Dit is de reden waarom de bidon van Lukaku dubbel zo groot is

Was het je ook al opgevallen dat de drinkfles van Romelu Lukaku dubbel zo groot is als die van de andere Rode Duivels? De reden heeft niks te maken met zijn ‘kathedraal van een lichaam’, vertelt health manager Philippe Rosier: “Romelu is iemand die heel veel vocht verliest bij hoge temperaturen en moet daarom veel meer drinken dan de andere spelers.”

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Abonneer je op de Missie Moskou podcast via je Android podcast app, iTunes of Soundcloud

Rv



8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • mark devos

    dus matrassen en groenteboer ..verdorie en winnen tegen ne derdeklasser voila we zijn wereldkampioen ... en met zo nen trainer ...man man .....ik kan ni wachten om diene zeveraar zijne smoel te zien als er een serieuse ploeg aan de overkant staat en ik ben fan van die spelers maar niet in de combinatie met die martinez zeveraar ..we zien wel

  • PIETER ROGIERS

    Vroeger at men goeien biefstuk voor de wedstrijd of arbeid, en ja, vroeger konden de mensen nog werken! Nu zijn 't allemaal watjes aan het worden met hun groentjes en veggiefobie!

  • Martine Rochtus

    T ja ze eten toch nog ..die met de ramadan meedoen drinken en eten niet en spelen dan een hele match ...kan dat?

  • Wernet Van broekhoven

    Met dit eten gaan de rode duivels rap naar huis willen.

  • Marc Bousard

    Geen bier; dus ook geen Naingolan.