Exclusief voor abonnees

“Supersub voor Romelu, word wakker”: onze chef voetbal over het lege ‘Leven na Lukaku’

.
Rv/EPA .
De bondscoach maakt zich zorgen om Michy Batshuayi. U moet dat lezen als: ‘De bondscoach zal de komende maanden – niet het minst tijdens het EK – ieder uur van de dag bidden dat Romelu Lukaku niets overkomt.’ De positie van diepe spits is een van de enige plekken in het elftal waar na de titularis de grootste vraagtekens dreigen.

Je hebt 9% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

 • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
 • Slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Peter Winne

  Was er een beetje ernstige concurrentie geweest, dan was er al lang geen sprake meer van Lukaku, die 20 kansen nodig heeft om 2 goals te maken tegen een amateur ploeg. En dan zijn de stats van Bats zijn met 18 goals uit 30 wedstrijden nochtans beter.

 • maudy van leeuwen

  Bats heeft 1 x gescoord en 1 x gemist. Dit op kunstgras waar hij duidelijk aanpassingsmoeilijkheden had. Bats is een goalgetter en minder goed om mee te combineren. Maar zijn scoringspercentage ligt veel hoger dan bij Lukaku die 10 kansen nodig heeft om 1 x te scoren en dan nog vaak een afgeketste bal etc. en dit terwijl de aangevers Hazard, De Bruyne en Mertens van wereldklasse zijn. Niet moeilijk zo. Bovendien heeft Bats de gunfactor, Lukaku wordt door de meerderheid gehaat en terecht.

 • Johan Billiet

  In Duitsland, waar ze wel iets van voetbal kennen, waren ze verbaasd dat Lukebakio en Boyata niet in de selectie zaten en geen spelminuten kregen.

 • Carlos Simonis

  Ronny Popelier, je hebt groot gelijk wat betreft Lukaku. En ik ben geen fan of supporter van geen enkele club, wel een bewonderaar van sommige spelers. Mij maakt totaal niks uit wie er wint of verliest, als ik maar mooi en spannend voetbal zie. En wanneer een speler mij opvalt dan volg ik deze speler ook, zowel live en op tv. En Lukaku verrast mij steeds, dat is geen geluk meer wat hij doet, dat heet talent. Hij doet wat men van spits verwacht, en dat is scoren, hoe...dat is niet belangrijk.

 • Ronny Popelier

  Ik denk dat sommigen gewoon niet hebben gezien welke mooie kansen Bats verkwanselde. Een feit is Bats en Benteke zitten niet alleen bij de Duivels op de bank, maar ook bij hun huidige ploeg en vorige ploegen. En dit terwijl Romelu overal nu ook bij Inter vaste spits is en alsmaar scoort. Wel betweters, gewoon omdat Romelu de betere scorende spits is. Sommige denken altijd beter te weten dan de top trainers. Romelu was is en blijft de nummer 1 als top scoorde, de rest is zever in zakjes.