“Ik wist meteen dat hij één van de besten ter wereld zou worden”: Man City geeft eerste beelden docu over Kevin De Bruyne vrij

AP
Manchester City heeft via hun televisiekanaal, City TV, de eerste beelden van hun nieuwste documentaire gelanceerd. ‘Made in Belgium’ is een film die zal gaan over de carrière van Rode Duivel Kevin De Bruyne. Onder anderen Pep Guardiola, Vincent Kompany, Eden Hazard en Roberto Martínez zullen aan het woord komen

‘Made in Belgium’ zal de tweede documentaire over een City-speler op korte tijd zijn. Vorige maand bracht City TV al ‘David Silva: Made in Gran Canaria’ uit. Een film over de carrière van David Silva, die de ‘Citizens’ na afloop van dit seizoen verlaat na 10 jaar trouwe dienst.

Nu krijgt ook onze landgenoot z’n eigen film. In de documentaire zullen vooral archiefbeelden worden getoond, van z’n tijd bij Gent, Genk, Wolfsburg, de Rode Duivels enz. Hiernaast worden er ook gloednieuwe interviews gebruikt. Zo krijgen we de familie van KDB op beeld te zien, zijn jeugdtrainers, journalisten zoals Onze Man in Engeland, Kristof Terreur, zijn beste vrienden, maar ook Vincent Kompany, Eden Hazard, bondscoach Roberto Martinez en z’n huidige coach bij City, Pep Guardiola. Zij sparen hun lof voor de Drongenaar niet. “Hij is een van de beste spelers die ik ooit heb getraind”, looft Pep Guardiola. “De eerste keer dat ik hem zag, wist ik dat hij een van de beste ter wereld zou worden”, vertelt Eden Hazard dan weer.

Momenteel is de docu nog in volle opbouwfase. De makers hebben voorlopig nog maar een aantal mensen geïnterviewd en moeten nog andere mensen voor de camera krijgen. Wanneer ‘Made in Belgium’ op de kanalen van City verschijnt, is voorlopig nog niet bekend.
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Marcus Camps

  Messi, oké. Maar is sowieso veel hoger op de ranking dan Ronaldo.

 • Pieter Lammes

  Men moet nu niet gaan overdrijven ook hé, hij is goed maar om hem te vergelijken met Messi en Ronaldo komt hij nog heel wat tekort hoor.

 • Pol Wijnants

  Zet die naast Messi en Barca heeft terug een topteam!

 • eric de baene

  dit is onze beste rode duivel en beste belg in het buitenland …! een voorbeeld voor de jeugd en fairplay erbij een echte professionel top

 • Carlos Simonis

  Hij is een van de beste aanvallende middenvelder ter wereld. En wanneer hij nog brutaler was geweest, dan stond hij nu op nummer 1 van de wereld. Ik vind hem de beste speler van de RD.