Exclusief voor abonnees

"Ik stond er tegen Kane en Lukaku. Nooit was ik zo goed"

Kabasele outstanding bij Watford, straks opnieuw in selectie Rode Duivels?

Sportimage
Duivel in de vergeethoek: Christian Kabasele (27). Net voor dat historische WK-brons vriendelijk naar huis gestuurd door Roberto Martínez en vorige maand niet eens bij de selectie van 27. Het contrast met zijn bloei bij Watford kan onmogelijk groter...

"Als ik me nu niet goed zou voelen, ga ik nooit gelukkig zijn." Christian Kabasele straalt - met Watford FC nog altijd 'la surprise du Premier League'. Knap zesde, in de slipstream van Arsenal en Tottenham. "Niemand had ons daar verwacht. We wisten dat we kwaliteit hadden, maar dat we dít zouden flikken..."

Is dit de beste Kabasele ooit?

"Dat denk ik wel. Vroeger was het: 'Kabasele is goed tegen Crystal Palace en Bournemouth.' Met alle respect voor die ploegen, maar nu sta ik er ook in de grote wedstrijden, zoals tegen Tottenham en Man United. Dát is de barometer. Als je iemands niveau in de Premier League wil beoordelen, moet je op die topduels afgaan."

Zit Lukaku nog steeds in je broekzak?

"Daar ga ik niets op zeggen. (lacht) Behalve dan dat het veel vertrouwen geeft als je goed bent tegen Lukaku of Kane - dat zijn wereldspitsen. 't Is niet dat ik vorig seizoen slechte wedstrijden gespeeld heb, maar dit niveau haalde ik nooit."

Je hebt 13% van dit artikel gelezen