'Hup België Hup': Rode Duivels zijn 16 miljoen fans rijker dankzij ons troostpakket

Geen Nederland op het EK volgend jaar, dat weten we ondertussen. Geen Oranjegekte en 'Hup Holland Hup' met z'n allen voor de buis, maar een zomer immens voetbalverdriet. Gelukkig zijn wij als Belgen de beste zielenknijpers als het erop aankomt om zo'n trauma te verwerken: als ervaringsexperts in mislukte kwalificatiecampagnes bieden we de buren een troostende schouder aan.

Van koning Willem-Alexander en koningin Maxima, premier Mark Rutte en voetbalanalisten Aad De Mos, Jan Boskamp en Jan Mulder tot de huilende clown Bassie en de sympathieke brulboei Prem: vijftig prominente Nederlanders kregen gisteren een troostpakket afgeleverd. Met een grote zakdoek voor zoveel bittere tranen en een troostend woordje, maar ook vooral een oplossing voor volgende zomer: een shirt van onze Rode Duivels, vlaggen en slingers in zwart-geel-rood, duivelse horens en een blitse zonnebril.

Met resultaat: Marc Wilmots en zijn spelers zijn in één klap 16 miljoen fans rijker. "Van Oranje naar rood? Ach, da's geen groot verschil."


LEES DE VOLLEDIGE REPORTAGE IN HET LAATSTE NIEUWS VANDAAG. KLIK HIER EN PROEF VIJF WEKEN GRATIS

Henny Huisman
Photo News Henny Huisman
Frans Bauer
Frans Bauer
Bas (Bassie) van Toor
Bas (Bassie) van Toor
Ook bij 'De Wereld Draait Door' kregen ze een troostpakket
Kos Ook bij 'De Wereld Draait Door' kregen ze een troostpakket
Frits Barend
photo_news Frits Barend
Rick de Leeuw
Photo News Rick de Leeuw
Willem Vissers
photo_news Willem Vissers
Johan Boskamp
PHOTO NEWS Johan Boskamp