"Er ontbreekt maar één ding bij de Rode Duivels"


Guy Stéphan analyse le jeu de la Belgique par ffftv
Morgenavond nemen onze Rode Duivels het in het Stade de France op tegen Frankrijk. Een leuke affiche is dat, zo weet ook Guy Stéphan - de assistent van Frans bondscoach Didier Deschamps. "Het wordt een echte test voor ons", zegt hij.

"Vier jaar geleden stonden ze nergens", herinnert Stéphan zich nog. "Toen stonden ze 40ste op de ranglijst, vandaag zijn ze tweede. Net achter Duitsland, maar wel vóór Brazilië, Argentinië, Colombia, Spanje,... Het is een ploeg die enorm veel progressie heeft gemaakt, en over een pak goeie spelers beschikt die bij grote clubs spelen. Ze hebben bewezen wat ze in huis hadden op het WK, waar ze met het kleinste verschil uitgeschakeld werden tegen Argentinië. Een beetje zoals ons dus (...)".  

"Het wordt een echte test", gaat hij verder, waarna hij zowat alle Rode Duivels per naam noemt en roemt om hun kwaliteiten. "Zij beschikken waarschijnlijk over de beste generatie die ze ooit gehad hebben. Er is maar één ding dat nog ontbreekt: resultaten op grote tornooien", besluit Stéphan.

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS