'Benidorm Bastards' maken training Rode Duivels onveilig

Vanmorgen werkten de Rode Duivels in Knokke de tweede training van hun oefenstage af. Hoewel het weer bijzonder slecht bleek - 13 graden en motregen - was een legioen bejaarden op post om onze nationale helden aan te moedigen. Een opvallend beeld, dat de Rode Duivels bijzonder leken te appreciëren. Onze videoman kon de fotogenieke oudjes - met Fellaini-krullen en Nainggolan-kammen - niet links laten liggen, en zorgde voor een sfeerverslag.

Dertien Duivels
Voor zo'n duizend toeschouwers tekenden dertien internationals present. Dat waren de tien Duivels die ook gisteren aanwezig waren (Courtois, Gillet, Alderweireld, Boyata, Vertonghen, Dembélé, De Bruyne, Mertens, Hazard en Lukaku) en drie 'nieuwkomers' Radja Nainggolan, Divock Origi en Christian Benteke. 'Ninja' Nainggolan was donderdag nog in het hotel achtergebleven en werkte individueel omdat hij wat last had van de kuit, Origi en Benteke zijn sinds gisterenavond opnieuw in het land. Zij vielen woensdag nog in bij Liverpool tijdens de Europa League-finale in het Zwitserse Bazel, Wilmots wilde het duo er zo snel mogelijk bij en liet hen een dag vroeger overvliegen. De andere Duivels - die nog clubverplichtingen hebben - sluiten later aan.

Programma
De training, die zo'n twee uurtjes duurde, staat voor een groot deel in het teken van blessurepreventie. Morgen (10u) trainen de Duivels nog een laatste keer in Heist, zondag reizen ze af naar Zwitserland. Daar volgen vanaf maandag drie fysiek zware trainingen, op zaterdag 28 mei oefenen ze tegen Zwitserland. Na de buitenlandse stage verblijft de selectie in Genk en zijn er twee oefeninterlands in het Koning Boudewijnstadion gepland, tegen Finland (01/06) en Noorwegen (05/06). Op dinsdag 7 juni reizen de Belgen af naar Bordeaux. Hun eerste EK-match is de clash tegen de Italianen, op 13 juni in Lyon.