Rode Duivels helpen mee om twee miljard kilometer te lopen voor vluchtelingen

De Rode Duivels zetten hun schouders onder een wereldwijde actie om vluchtelingen te steunen. Samen met de VN-vluchtelingenorganisatie willen ze kilometers verzamelen en oproepen voor meer solidariteit. In een campagnevideo vragen ze iedereen om mee te doen met de actie.

Tielemans roept op om vluchtelingen te steunen
rv Tielemans roept op om vluchtelingen te steunen

Youri Tielemans is één van de gezichten van de actie, samen met Kassandra Missipo (Red Flames) en Rocky Bushiri (u21). Hun afgelegde kilometers en die van hun ploeggenoten worden geregistreerd op het platform stepwithrefugees.be . Zo liep Tielemans tijdens de interlands tegen Cyprus en Rusland 28 km. Dat werd gemeten met een GPS tracker en die kilometers tellen nu al mee.

Het doel is om twee miljard kilometer te verzamelen. Dat getal is niet zo maar gekozen, maar komt overeen met de totale afstand die vluchtelingen wereldwijd moeten afleggen op weg naar veiligheid. 

Je kan ook zelf meedoen en kilometers verzamelen, door te registeren op stepwithrefugees.be. Je kan je fitbit- of strava-account koppelen aan het platform. In totaal doen 27 verschillende landen mee aan de actie.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Mark Vogt

    Geweldig initiatief. Nog trotser op Rode Duivels