Refs Nzolo en Virant leggen fysieke tests af in Leuven

PHOTO_NEWS
Morgen vinden in Leuven de fysieke testen plaats van het Belgische scheidsrechterskorps voor elite-wedstrijden. Daar moeten alle scheidsrechters hun proeven afleggen, om binnenkort topfit aan de play-offs in de Jupiler Pro League te kunnen beginnen. Alle ogen zijn evenwel gericht op Jérôme Efong Nzolo, die dit seizoen nog geen enkele keer voor de testen slaagde.

Nadat hij in de zomer en in september tweemaal faalde op de fysieke testen voor elite-scheidsrechters, moet Nzolo dinsdag absoluut slagen om dit seizoen nog in eerste klasse te kunnen fluiten. De viervoudige scheidsrechter van het jaar (2007, 2008, 2009 en 2013) gaat net als al zijn andere collega's aan de slag.

"Zowel Jérôme Efong Nzolo als Christof Virant (die ook niet slaagde, red.) zullen deelnemen, maar zij zijn slechts twee van de vele scheidsrechters. Het is natuurlijk de bedoeling dat iedereen slaagt", aldus Frank De Bleeckere, Talent & Elite Referee Manager bij de voetbalbond.

Ook Pierre Cornez, woordvoerder van de voetbalbond, bevestigt dat Nzolo en Virant dinsdag deelnemen. "Na afloop van de testen - die overigens om 15u plaatsvinden op de velden van het Sportcentrum van de KU Leuven - zal er ook een persmoment georganiseerd worden voor de aanwezige media", aldus Cornez.