Red Flames gooien voorsprong twee keer te grabbel en staan voor lastige opdracht in Zwitserland

Aline Zeler (l), Kassandra Ndoutou Eboa Missipo (midden) en Julie Biesmans (r) bekomen van de late 2-2.
BELGA Aline Zeler (l), Kassandra Ndoutou Eboa Missipo (midden) en Julie Biesmans (r) bekomen van de late 2-2.
Het wordt een lastige klus, daar in Zwitserland. De Red Flames stevenden op een kleine bonus af, maar moeten na een late tegentreffer dinsdag in Biel vol aan de bak én hoe dan ook scoren.

"We gaan niet te veel veranderen", kondigde bondscoach Ives Serneels voor de partij aan. Ofwel: helemaal niets. De meisjes die Italië met attractief voetbal klein kregen, maakten aan Den Dreef opnieuw hun opwachting. "Want continuïteit om onze WK-droom te realiseren, is nu het allerbelangrijkste."

Het helpt natuurlijk als die droom wordt ingezet met een... jawel, droomstart. Na vijf minuten ontsnapte Wullaert op haar rechterflank, Cayman schoot met een afgeweken schot haar tiende van de campagne binnen. De Flames kropen achteruit, maar konden tot tweemaal toe rekenen op een prima Evrard. Serneels zag het gevaar en schreeuwde zijn dames opnieuw naar voor: Vanmechelen raakte de paal en een sterke Wullaert schoot voorlangs.

smb

Een tactische wijziging van het Alpenland loonde na rust meteen. Philtjens werd onder druk gezet door de ingevallen Lehmann en duwde het leer na een lage voorzet tegen de eigen netten. De Flames van slag? Allerminst. De Neve haalde op het uur van buiten de zestien de trekker boven: de 2-1 was een pareltje. Cayman was nog dicht bij haar tweede van de avond, maar kwam een teen tekort. De match leek nadien dood te bloeden. Leek, inderdaad. Want Lehmann – alweer zij – zorgde na een prima Zwitserse aanval voor de domper. 2-2, de Flames moeten in Biel vol aan de bak.

In de andere halve finale van de play-offs nam Nederland in eigen huis de maat van Denemarken: 2-0. 

Photo News

Serneels: "We zijn ontgoocheld, maar kansen blijven 50-50"

"De ontgoocheling is natuurlijk groot", stak bondscoach Serneels na de wedstrijd van wal. "We staan met nog vijf minuten op de klok voor en ook ik dacht dat het binnen was. Desondanks ben ik trots op de wedstrijd van mijn speelsters. Ik heb goed voetbal gezien, al hadden we met momenten wel nog te veel respect voor de Zwitsers."

"Je moet natuurlijk ook realistisch zijn", vervolgde Serneels. "Het is niet Janneke en Mieke tegen wie we spelen. We staan in de WK-barrages en daarin spelen alleen maar sterke teams. We hebben vandaag getoond dat we ons mannetje kunnen staan tegen een sterk Zwitserland. Negatief punt is dat we met momenten te laag inzakten. En de efficiëntie moet omhoog. Het zit allemaal in details. Winst en verlies liggen zo dichtbij elkaar. Op voorhand zei ik dat ik niet wou verliezen en dat is gelukt."

Serneels eindigde met een positieve noot. "We kunnen met vertrouwen naar Zwitserland trekken. De late gelijkmaker was even slikken, maar nu moeten we goed recupereren en met positieve moed op het vliegtuig naar Zwitserland stappen. Voor mij blijven de kansen 50-50. Op momenten dat we moeten winnen, kunnen we ook winnen."

Photo News
EPA
BELGA
BELGA
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • rudolf jacobs

  goed gespeeld meisje ,een dipje is altijd mogelijk en er altijd wel eens iemand net beter op de dag ,morgen kunnen jullie het weer zijn,0-1 en de deur dicht in suisse hopla en gans belgie staat weer achter jullie,ik vindt jullie reuze spelen echt wel

 • Karel Bellen

  Gaan winnen in Zwitserland, 0-1 is goed, Cayman zal wel scoren.

 • Bernd Vaes

  Waarom mag de naam van een ploeg de aard van de beoefende sport niet weergeven? Dat zou toch klare duidelijkheid geven? Wie weet nu, wat de red flames zijn?

 • Dirk Tuymans

  Die peizen ook da ze een wereldploeg zijn..! Net als hun mannelijke collega’s..! Nada de nada.

 • jean petermans

  Wat is dat toch met die Belgische sportploegen, die juist dat beetje extra niet kunnen brengen om een eindresultaat over de meet te sleuren,,, een gebrek aan goede sportpsychologen???