Pep Guardiola strooit op KDB Cup met lof voor Duivels: "Dit is een unieke generatie"

Photonews
Je moest het zien om te geloven: Pep Guardiola aan de zijlijn bij KVE Drongen. De succescoach van Manchester City was de eregast op de Kevin De Bruyne KDB Cup.

Het haar op de armen van Paul Naudts, voorzitter van de KDB Cup, kwam enkele maanden geleden recht. Plots stemde Pep Guardiola met een telefoontje toe om naar zijn internationaal jeugdtornooi in Drongen af te zakken. En de Spanjaard kwam zijn belofte na. “Ik herinner me dat ik jong was en ook dit soort tornooitjes speelde", grijnsde Guardiola op een persmoment. "Het is een fantastische ervaring om tegen teams uit andere landen te spelen. Dat ik hier wel veel foto’s moet maken? (knipoogt) Ik ben dan ook knap, hé.” 

Photonews

De selfies en handtekeningen waren niet te tellen. Al kon Guardiola toch ook van het voetbal genieten. Eerst volgde hij het duel tussen PSG en Zenit Sint-Petersburg. Nadien was hij een aandachtig toeschouwer bij de confrontatie tussen zijn eigen Manchester City en Besiktas (eindstand: 1-2). Geflankeerd door papa Herwig De Bruyne en zijn zus. “Herwig heeft me een paar tactische bewegingen geleerd”, lachte Guardiola. “Maar ik zei dat hij er niks van kende. Ach, ze mogen trots zijn op Kevin. Het is een eer om met hem te werken. Ik ben blij dat ik deze periode van mijn leven met hem mag doorbrengen.” Naast lovende woorden over zijn poulain roemde Guardiola ook de rest van de Belgische nationale ploeg. “Dit is een unieke generatie. De hoeveelheid geweldige spelers bij jullie nationale ploeg is groot. Hopelijk kan België het WK goed starten - de eerst match wordt de belangrijkste. Als je daar met vertrouwen uitkomt…” 

Over het tactische vraagstuk Hazard-De Bruyne liet Guardiola zich eveneens uit. “Het is simpel. Zo’n spelers moet je gewoon op het veld zetten en hun zin laten doen. Ze zijn intelligent genoeg om zonder problemen samen te spelen. Kijk, jongens als Hazard, Kompany, De Bruyne en Witsel zijn belangrijk bij hun clubs. Nu moeten ze ook een stap vooruit zetten bij de nationale ploeg. Ze moeten wel gelóven dat ze het kunnen.”

 Droomt de succescoach er eigenlijk zelf niet van om ooit een nationale ploeg te trainen? Guardiola: “Ik wil ooit nog op een WK of EK staan, ja. Maar de volgende jaren blijf ik waar ik ben. Als iemand me daarna wilt… Ik ben nog jong, hé. België? (twijfelt even) Roberto is er nog, hé.”

Photonews
Photonews
Photonews9 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • eric debanne

  Uniek ??? Ja ze zullen de geschiedenis in gaan als de gouden generatie die nooit iets won ! De beste blijft deze van 1986 !!!

 • Stijn Rammeloo

  Deze trainer hebben we nodig

 • Didier BRIGLIA

  Klasse die duivels dat hebben we zaterdagavond gezien!!! Een bende geldwolven die géén stap sneller willen lopen voor hun land.Geef ze nog maar méér premies en weddes.Eén bende losers.

 • eric debanne

  Unieke generatie ? Meer een verloren generatie want die winnen niets En met deze coach Martinez zeker niet !

 • Leo Verbeek

  Dit is inderdaad een unieke groep. Nu nog een trainer die unieke groepsnaam waardig (zoals Pep zelf) en klaar is kees voor Rusland.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00