Patrick De Koster, manager van Kevin De Bruyne, blijft aangehouden

Gregory Van Gansen / Photo News
Patrick De Koster blijft in de cel. De manager van onder anderen Kevin De Bruyne werd vorige week vrijdag door onderzoeksrechter Michel Claise aangehouden en in verdenking gesteld voor valsheid in geschrifte, gebruik van valse stukken en witwassen.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het onderzoek naar De Koster ging in 2019 van start na een klacht van Kevin De Bruyne zelf en zou draaien rond commissies die De Koster onterecht zou opgestreken hebben toen De Bruyne bij het Duitse Wolfsburg speelde, in 2013 en 2014. Vrijdag werd hij na verhoor aangehouden door onderzoeksrechter Michel Claise. 

Voor de Brusselse raadkamer vroegen zijn advocaten deze voormiddag de vrijlating. “Ondergeschikt hebben we er geen enkel bezwaar tegen dat er voorwaarden zouden opgelegd worden zoals een vrijlating onder elektronisch toezicht”, aldus zijn advocaat Louis De Groote. Maar De Koster blijft aangehouden.

De Koster ontkent dat hij achter de rug van De Bruyne om zich heeft ingelaten met financiële malversaties. “Hij heeft alles in het belang van en in alle transparantie tegenover Kevin De Bruyne gedaan”, aldus De Groote, “hij was dan ook met verstomming geslagen toen hij hoorde dat Kevin De Bruyne klacht had ingediend. Er was geen vuiltje aan de lucht en de twee hebben elkaar constant gezien.” Zijn andere advocaat Jean-Pierre Buyle opperde wel dat er misschien fouten gemaakt werden.“Mogelijk zijn er vergissingen gebeurd, maar er is nooit sprake geweest van enige kwade trouw”, klinkt het.

Lees ook:

Ongeziene vadermoord, zelfs in de jungle van het voetbal: Kevin De Bruyne diende zélf klacht in tegen vriend en makelaar Patrick De Koster (+)

BELGAIMAGE8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • benny Vanderhulst

  sorry, maar ge ziet dat op zijn wezen, juist gelijk Jambon, de onschuld zelve.

 • Roger Deprez

  Als er helemaal niets aan de hand zou zijn dan had Kevin dat zeker niet gedaan en wat helemaal niet klopt is dat hij in de cel moet blijven als er niets aan de hand zou zijn. Als het om geld gaat is totaal niets betrouwbaar.

 • Philippe Schotte

  Welke makelaar is wel onbesproken in dit wereldje ?

 • Jan Roesems

  Hij heeft dus in het belang van De Bruyn gefraudeert? Hallo?

 • luc Van Nieuwenhove

  Zo'n mensen doen geen malversaties. Hebben een voorbeeldfunctie!