Patosi vloert Ryan in oefeninterland Australië-Zuid-Afrika

Mathew Ryan had het nakijken op een trap van Patosi
REUTERS Mathew Ryan had het nakijken op een trap van Patosi
In een vriendschappelijke interland heeft Australië 1-1 gelijkgespeeld tegen Zuid-Afrika. In het ANZ-stadion in Sydney volgden ruim 50.000 toeschouwers de laatste thuiswedstrijd van de Socceroos voor het WK in Brazilië. Zuid-Afrika kon zich niet kwalificeren voor de Wereldbeker.

Het was Lokeren-speler Ayanda Patosi die in de 13e minuut de 0-1 voorbij Club Brugge-doelman Mathew Ryan schoot. Een minuut later bracht aanvoerder Tim Cahill Australië echter al opnieuw op gelijke hoogte. De 34-jarige ex-speler van Everton verdedigt tegenwoordig de kleuren van de New York Red Bulls.

Doelpunten vielen er nadien niet meer. Bij Australië stond Ryan, die op het WK het nummer 1 zal dragen, 90 minuten onder de lat. Ook RC Genk-verdediger Anele Ngcongca (Zuid-Afrika) speelde de hele wedstrijd. De rechtsachter ontving een gele kaart in de 84e minuut. Doelpuntenmaker Ayanda Patosi startte eveneens in de basis, maar werd na 65 minuten naar de kant gehaald. Op het WK speelt Australië in de zware groep B, met daarin ook Spanje, Nederland en Chili.

Patosi (l) vloerde Ryan met een raak schot
AP Patosi (l) vloerde Ryan met een raak schot
AFP
AFP