Olympiakos laat oog vallen op ex-spits Lokeren

Pro Shots
De Griekse topclub Olympiakos Piraeus hengelt nadrukkelijk naar de diensten van Alfred Finnbogason (ex-Lokeren). De vlotscorende spits van Heerenveen zou tien miljoen euro moeten kosten. Het contract van de IJslander loopt medio volgend jaar af. Finnbogason wilde in januari naar Fulham, maar de Friesen hielden dat toen tegen.

Olympiakos-voorzitter Vangelis Marikanis sprake klaar taal op de Griekse tv-zender Mega Channel: "Finnbogason is een erg goede speler, we volgen hem al meer dan een jaar. We proberen hem naar Olympiakios te halen. Dat is alles wat ik op dit moment kan zeggen. Maar we hebben ook andere opties op de transfermarkt."   

Bij de Griekse kampioen zou de 25-jarige Finnbogason komend seizoen kunnen proeven van de Champions League. In Athene moet hij dan een koppel vormen met de Argentijn Javier Saviola (ex-Barcelona).

Finnbogason stond tussen 2010 en 2012 op de loonlijst van Sporting Lokeren maar kon zich bij de Wase club nooit doorzetten. Na een geslaagde uitleenbeurt aan het Zweedse Helsingborgs tekende hij een contract bij de Nederlandse subtopper Heerenveen. In Friesland ontplofte hij helemaal, wat hem de interesse van heel wat clubs opleverde. Slaat Olympiakos straks een slag?