Negen clubs op het matje omtrent Financial Fair Play

Platini (C) wil de strijd aangaan.
AFP Platini (C) wil de strijd aangaan.
Negen clubs worden door de Europese voetbalbond verder doorgelicht in het kader van de 'Financial Fair Play'. Dat laat de UEFA weten op zijn website. Daarmee schiet de nieuwe regelgeving van de Europese voetbalbond in actie. Of er straffen volgen voor deze clubs moet nog blijken.

Van alle 237 ploegen die in het seizoen 2013-2014 startten in een Europese competitie, moesten 76 clubs bijkomende informatie verschaffen. Nu die tweede onderzoeksfase is afgerond, blijken negen clubs extra gegevens aan de UEFA te moeten overmaken. Zij riskeren dus nog altijd een sanctie omdat hun financiële boekhouding niet in orde is.

Mogelijke straffen gaan van een berisping of een boete tot uitsluiting uit een Europese competitie. Onder meer het Franse PSG en het Engelse Manchester City, twee topclubs die allebei in handen zijn van oliebaronnen uit het Midden-oOosten, zouden geviseerd worden.

De FFP-regels hebben tot doel clubs te verplichten niet meer geld uit te geven dan er binnenkomt. Zo moet het voortbestaan van de ploegen op langere termijn worden verzekerd en wordt competitievervalsing tegengegaan.