Exclusief voor abonnees

Na het Franse sprookje met Neymar als scout aast Vanmechelen (19) op de WK-droom: "Red Flames kunnen echt wel wedijveren met de top"

Photo News
"Ik was bij de jeugd totaal niet de voetbalster van wie ze dachten dat ze ging doorbreken." En kijk nu: Davinia Vanmechelen (19) speelt sinds vorige winter bij het grote Paris-Saint Germain. Een sms'je van Thomas Meunier of Neymar die de troepen komt schouwen, de Red Flame beleeft haast een droom. En die kan vanaf vrijdag nóg mooier worden. "Want ik wil echt naar het WK." 

Uiteraard was de stuntzege tegen Italië een collectieve krachttoer: de Squadra werd in de eerste helft onder de voet gelopen door de tactisch sterke Red Flames. Maar als we er één naam mogen uitpikken, is het toch die van Davinia Vanmechelen. Lef, snelle voetjes en vooral twee goals waardoor onze nationale voetbaldames vanaf vrijdag hun WK-missie vervolgen. 

Je hebt 21% van dit artikel gelezen
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.