Na geruchten als zou Luka Modric morgen Ballon d’Or winnen: “Ontgoochelde Ronaldo zal er niet zijn”

Geen ‘SIIII’ morgen in Parijs.
Photo News Geen ‘SIIII’ morgen in Parijs.
Volgens verschillende internationale sportmedia krijgt Luka Modric morgenavond in Parijs de felbegeerde Ballon d’Or. Ook de nummers twee en drie zouden al ‘gelekt’ zijn: respectievelijk Cristiano Ronaldo en Antoine Griezmann. Die twee zijn naar verluidt zo teleurgesteld dat ze morgen niet eens in Parijs zouden aanwezig zijn, stelt Sky Sport Italia.

Gaat voor het eerst sinds 2007, toen Kaka aan het langste eind trok, niet Lionel Messi of Cristiano Ronaldo huiswaarts met de meest vermaarde individuele trofee in het voetbal? Volgens verschillende Spaanse en Italiaanse bronnen is het Luka Modric die een sterk 2018 beloond zal zien. De Kroatische regisseur won met Real Madrid een vierde keer de Champions League in vijf jaar en blonk ook uit op het WK, waar Kroatië slecht in de finale gestopt werd door Frankrijk. Modric haalde al haast elke individuele trofee binnen dit jaar: verkozen tot beste speler van het WK en zowel voor de UEFA als de FIFA de beste in 2018. 

Luka Modric naast Eden Hazard tijdens de FIFA Awards eind september in Londen.
Photo News Luka Modric naast Eden Hazard tijdens de FIFA Awards eind september in Londen.

Ook de nummer twee zou al gekend zijn: Cristiano Ronaldo. Die had naar verluidt al laten weten dat als hij de Ballon d’Or niet zou winnen, hij ook niet naar Parijs zou afzakken. Eenzelfde scenario als eind augustus en eind september, toen Ronaldo ook zijn kat stuurde naar respectievelijk Monte Carlo (UEFA Awards) en Londen (FIFA Awards). Ondanks dat de Portugees in de eerste helft van 2018 nog samenspeelde met Modric bij Real Madrid. Ook de Franse aanvaller Griezmann, die naast het WK met Atlético Madrid ook de Europa League en de Europese Supercup won, lijkt ontgoocheld achter te blijven.

Geen top drie voor Lionel Messi?
AFP Geen top drie voor Lionel Messi?

Ronaldo en Messi wonnen na 2007 en Kaka elk vijf keer de Ballon d’Or. Dit jaar lijkt vooral een (zeker voor Messi) minder WK hen de trofee te kosten. Zowel Argentinië als Portugal sneuvelden al in de achtste finales. Messi eindigt volgens de prognoses voor het eerst sinds 2006 dus niet eens in de top drie. Modric van zijn kant zou de eerste Balkanboy worden die de Ballon d’Or huiswaarts brengt. In 1991, toen Jean-Pierre Papin won, eindigden Dejan Savicevic en Darko Pancev (toen beiden nog voor Joegoslavië) op een gedeelde tweede plaats met Lothar Matthäus.

EPA

De ‘Kopa Trophy’ voor het grootste talent (speler onder de 21 jaar) gaat naar Mbappé, de Braziliaanse Marta wordt weer verkozen tot beste speelster.

AFP11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Mehdi Sheykholeslami

  He is gewoon een idiote arrogant Messi is de best

 • Kurt Boeckaert

  wat een klein kind, die Ronaldo !

 • Anthony Peeters

  Heeft Messi gespeeld dan? Niet gezien in de belangrijke matchen! Zolang Ronaldo voetbalt moet hij die bal winnen! Die domineert elke competitie! Engeland Spanje Italië en ook met Portugal! Wie gaat hem dat nadoen? Messi zeker niet die speelt 15min in Engeland en hij is geblesseerd voor de rest van zijn carrière!

 • jean petermans

  Kleingeestig, je kan ook groot zijn in de nederlaag, maarja niet aan hem besteedt dus.

 • Mohamed Halmaoud

  Als je elke match objectief punten zou geven aan al die topspelers, dan zou Messi er elk jaar met kop en schouder uitsteken.