Moses Simon grote boosdoener voor Broos en Kameroen, Duitsland en Engeland pakken zege

photo_news
Hugo Broos, in januari met Kameroen nog winnaar van de Africa Cup, is er niet in geslaagd de Ontembare Leeuwen naar het WK in Rusland te leiden. Broos en Kameroen speelden op de vierde speeldag van de derde kwalificatiefase in Afrika 1-1 gelijk tegen Nigeria en kunnen zich daardoor niet meer plaatsen voor het WK.

AA Gent-aanvaller Moses Simon was de boeman voor Kameroen. Simon bracht Nigeria op het halfuur op voorsprong. Aboubakar kon voor Kameroen een kwartier voor tijd nog wel gelijkmaken, maar dat volstond niet. Kameroen plaatste zich voor zeven van de negen voorbije WK's. Enkel in 1986 en 2006 waren de Ontembare Leeuwen niet aanwezig. Hun beste resultaat was een plaats in de kwartfinales in 1990.

Bij de Nigerianen stonden naast Simon ook William Troost-Ekong (ex-AA Gent) en Wilfred Ndidi (ex-Racing Genk) in de basis. Mikel Agu (ex-Club Brugge) mocht invallen. Kameroen stond aan de aftrap met Collins Fai (Standard), Sébastien Siani (KV Oostende), Fabrice Olinga (Moeskroen) en Arnaud Djoum Sutchuin (ex-Anderlecht en Brussels).

Kameroen blijft na vier partijen achter met een ontluisterende 3/12. Nigeria staat soeverein aan de leiding met 10/12 en voelt WK-kwalificatie naderen.

Duitsers hebben geen medelijden met Noren

Duitsland heeft vandaag op de achtste speeldag van de WK-kwalificaties een 6-0 zege geboekt tegen Noorwegen. De Duitsers komen zo erg dicht bij rechtstreekse kwalificatie voor het WK.

De Duitsers maakten in groep C brandhout van Noorwegen, met Sander Berge (Racing Genk) in de eerste helft tussen de lijnen. Özil (10.), Draxler (17.), Werner (21. en 40.), Goretzka (50.) en Gomez (79.) zorgden voor de goals in de Mercedes-Benz Arena in Stuttgart. In de andere wedstrijd in de groep verzekerde Noord-Ierland zich van de tweede plaats. Jonny Evans (ex-Antwerp) bracht de Noord-Ieren op het halfuur op voorsprong tegen Tsjechië, Brunt (41.) legde nog voor rust de 2-0 eindstand vast. Duitsland gaat met 24 punten aan de leiding in de groep voor Noord-Ierland (19 punten). Azerbeidzjan (10 punten), Tsjechië (9), Noorwegen (7) en San Marino (0) zijn uitgeschakeld.

photo_news

Polen herovert koppositie

In groep E heroverde Polen de leiding dankzij een 3-0 zege tegen Kazachstan. Milik (11.) en Glik (74.), beiden met het hoofd, en Lewandowski (85.), vanop de stip, zorgden voor de goals. Lukasz Teodorczyk (Anderlecht) mocht in de toegevoegde tijd invallen bij de thuisploeg. Ook Montenegro blijft in de race voor de kwalificatie na een 1-0 zege tegen Roemenië. Adam Marusic (ex-Oostende) schilderde een kwartier voor tijd de bal op het hoofd van topschutter Jovetic. Naast Marusic stond ook Zarko Tomasevic (Oostende) in de basis bij Montengro. Bij Roemenië was er een plaats in de basiself voor Alexandru Chipciu (Anderlecht) en Razvan Marin (Standard). Nicolae Stanciu (Anderlecht) mocht invallen. In de tussenstand leidt Polen (19 punten) voor Denemarken (16) en Montenegro (16). Roemenië (9), Armenië (6) en Kazachstan (2) zijn uitgeschakeld.

photo_news

Engeland haalt achterstand op tegen Slovakije

In groep F kwam Engeland in eerste instantie op achterstand. Lobotka (3.) rondde een assist van Adam Nemec (ex-Racing Genk) af. Maar de Three Lions vochten terug en Dier (37.) en Rashford (59.) bezorgden Engeland alsnog de volle buit. Ook Schotland en Slovenië, tegen respectievelijk Malta (2-0) en Litouwen (4-0), pakten de drie punten. Berra (9.) en Griffiths (49.) scoorden voor de Schotten. Bij de Slovenen stonden Ilicic (25. en 61.) - beiden vanaf de stip - Verbic (82.) en Birsa (90.) aan het kanon. Engeland leidt in de tussenstand met 20 punten, voor Slovakije (15), Slovenië (14) en Schotland (14). Litouwen (5) en Malta (0) zijn uitgeschakeld.

photo_newsReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00