Milicevic voor het eerst opgeroepen voor Bosnische nationale ploeg

Danijel Milicevic.
belga Danijel Milicevic.

Op zijn dertigste mag Danijel Milicevic zich eindelijk international noemen. De vinnige aanvaller van AA Gent kreeg vandaag vanuit Bosnië-Herzegovina een selectie voor het WK-kwalificatieduel tegen Estland (6 september) in de bus. Milicevic werd geboren in Zwitserland - hij doorliep ook de Zwitserse nationale jeugdreeksen -, en heeft Bosnische én Servische roots. Hij kon dus kiezen uit die drie landen, maar in 2015 besloot 'Mili' om voor Bosnië-Herzegovina uit te komen. In juni 2016 gaf de FIFA Milicevic de toestemming om voor Bosnië-Herzegovina te spelen.

Leuk detail: Bosnië-Herzegovina zit in de kwalificatiegroep met België. Op 7 oktober ontvangen de Rode Duivels Bosnië-Herzegovina in het Koning Boudewijnstadion. Exact een jaar later, op 7 oktober 2017, trekken de troepen van Roberto Martinez richting Sarajevo.

In 2009 kwam Milicevic aan in België, bij tweedeklasser Eupen. Voordien had hij in Zwitserland de kleuren van Bellinzona, Lugano en Yverdon verdedigd. Met Eupen bewerkstelligde hij de promotie naar eerste klasse, waarna meteen de degradatie volgde. Milicevic koos vervolgens voor Charleroi, waar hij in januari 2014 werd weggeplukt door AA Gent. Met de Buffalo's mocht hij in 2015 de landstitel vieren.Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00