Michel Platini wordt nu ook beschuldigd van "medeplichtigheid aan wanbeheer en verduistering”

Michel Platini.
REUTERS Michel Platini.
Het in 2015 geopende onderzoek in Zwitserland tegen voormalig FIFA-voorzitter Sepp Blatter naar aanleiding van een betaling zonder schriftelijk bewijs van 2 miljoen Zwitserse frank (1,88 miljoen euro) aan Michel Platini werd voor de voormalige Franse topvoetballer en UEFA-voorzitter vrijdag uitgebreid met een verdenking van “medeplichtigheid aan wanbeheer en verduistering”.

Dat bleek uit een brief van 5 juni die door procureur Thomas Hildbrand werd ondertekend en in handen kwam van AFP. Platini heeft voor het Zwitserse parket nu de status van “verdachte”.

Noch Platini, noch zijn Zwitserse advocaat Vincent Solari wensten vrijdag te reageren. Sepp Blatter liet weten te zijn gedagvaard door Hildbrand “om ondervraagd te worden op 1 september”. Volgens de Zwitser wordt Platini op 31 augustus aan de tand gevoeld.

De Zwitserse justitie spande in september 2015 een strafzaak aan tegen Sepp Blatter vanwege de controversiële betaling van 1,88 miljoen euro van de Zwitser aan Michel Platini voor “afgerond advieswerk” uit 2002. Voor dat werk van Platini werd geen contract opgemaakt. Blatter en Platini kregen voor de zaak een schorsing van enkele jaren.

Blatter (l) en Platini.
AFP Blatter (l) en Platini.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.