Messi, Ronaldo en Neymar dit seizoen opnieuw bestbetaalde voetballers ter wereld

Messi en Ronaldo.
EPA Messi en Ronaldo.
Lionel Messi, Cristiano Ronaldo en Neymar blijven ook dit seizoen de drie best betaalde voetballers ter wereld. Dat blijkt uit een onderzoek van het tijdschrift France Football.

France Football publiceert dinsdag zijn dossier “Salarissen van de Sterren”. Het tijdschrift houdt rekening met de brutosalarissen en verwachte reclame-inkomsten in het seizoen 2019-2020, evenals met de premies en bonussen van het voorbije seizoen.

Op basis van de berekeningen staat Messi met 131 miljoen euro op de eerste plaats. De ster van FC Barcelona verdient zo één miljoen euro meer dan vorig jaar. Juventus-vedette Ronaldo volgt op de tweede plaats met 118 miljoen euro (+5). PSG-ster Neymar vervolledigt het podium met 95 miljoen euro (+4,5).

“Sinds 2013 staan Messi, Cristiano Ronaldo en Neymar telkens op het podium. En deze drie hebben een gigantische voorsprong op de anderen”, aldus France Football.

 Simeone best betaalde coach

Bij de coaches is Diego Simeone (Atlético Madrid) met 40,5 miljoen euro het best betaald. Daarna volgen Antonio Conte (Inter Milaan) met 30 miljoen euro en Pep Guardiola (Manchester City) met 27 miljoen euro.

Diego Simeone.
AFP Diego Simeone.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.