Mag KV Mechelen volgend seizoen Europa in? UEFA kijkt mee

BELGA

Als KV Mechelen de terugwedstrijd tegen Union tot een goed einde brengt, is het een stap dichter bij Europees voetbal. Maar de UEFA kijkt geïnteresseerd mee naar de ontwikkelingen binnen het Belgisch voetbal, zo wordt ons binnen de Europese voetbalbond bevestigd - de berichten over Propere Handen hebben hun hoofdkwartier ook bereikt. Maar de UEFA kan Mechelen niet zomaar de toegang tot de Europa League ontzeggen op basis van vermoedens. Pas als de Belgische voetbalbond zou oordelen dat KVM zich schuldig heeft gemaakt aan matchfixing, kan Mechelen ook uitgesloten worden van de Europese competities.
Het onderzoek van de KBVB is ondertussen volop aan de gang. Voor het einde van het seizoen wil ze een uitspraak doen. KV Mechelen is ervan overtuigd dat het vrijgesproken zal worden. Hoofdaandeelhouder Dieter Penninckx zei deze week aan Voetbalmagazine: “Ik ga er nog altijd van uit dat het gaat om makelaars die zich interessant wilden maken.” Ook bij het gerecht klinkt het dat het luik matchfixing geen hoogste prioriteit heeft binnen het onderzoek.

BELGA
BELGA11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Christiane Van Croonenborch

  Het gerecht moet zijn werk doen punt andere lijn Maar …… ooit moest Beerschot degraderen op vermoedens ? Dan denk ik hoe gaat een voetbalbond nu een oordeel uitspreken Men zet toch niet zomaar twee clubiconen in hechtenis vast dus afwachten maar kan soms raar gaan op de KBVB Supporters van Union hebben dat ook al door En verder elke ploeg in 1B denkt in eerste klasse thuis te horen toch anders speel je beter niet grt

 • Peeters Freddy

  Het gissen is weer begonnen. De krant doet precies of KVM heeft de beker al binnen. Eerst de finale proberen af te dwingen en dan de finale winnen. Dat zijn nog 2 moeilijke matchen hé.

 • Elke Meert

  Onterecht afgekeurde doelpunten... Om dan maar te zwijgen over 2 ongefloten penalty's voor KV!

 • David De Geyter

  KVM de meest beschermde ploeg in België. Mogen zich alles veroorloven en hebben nu blijkbaar ook de scheidsrechters en de pers aan hun zijde!

 • Jo van Genechten

  Beste Alfons, Er is nog niks bewezen dus geen bewijzen geen degradatie